Три руска десантна брода упловљавају у Тартус

НА СВАКОМ ЈЕ ПО 120 ЉУДИ МАРИНАЦА НАОРУЖАНИХ АУТОМАТИМА,

МИТРАЉЕЗИМА, БАЗУКАМА И БАЦАЧИМА ВАТРЕ

         ТРИ велика десантна брода Северне флоте Оружаних снага Русије „Александар Отраковски“, „Георгиј Победоносец“ и „Кондопога“ - упловиће наредних дана у сиријску ратну луку Тартус која је истовремено и „база за снабдевање“ руске ратне морнарице.

         Извор из Генералштаба руске армије саопштио је: „Планирано је да та три десантна брода, са поморском пешадијом која им припада, до краја ове недеље, или почетком наредне, посете Сирију. На сваком броду је појачана чета поморске пешадије са 120 људи наоружаних аутоматима, митраљезима, базукама и бацачима ватре. Сва три брода имају и бојеву технику у складу са својом наменом, укључујући и пливајућа борна кола“.

         Исти извор је саопштио: да ће прво у Тартус ући два десантна брода - зато што та сиријска лука не може да истовремено прими више тако великих ратних бродова - док ће трећи бити укотвљен на улазу у луку.

         Руски бродови ће у Тартусу, како је објављено, „провести неколико дана ради попуњавања резерви горива, воде и хране“. А највероватније ће посада сваког брода излазизи „на обалу“.

         Одатле ће се упутити према Дарданелима и Босфору јер 12. августа треба да уђу у Црно море и да потом уплове у руску црноморску луку Новоросијск.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари