„За Америку је рат у Ираку завршен“

ОБАМА ПОТВРДИО ПОЛВАЧЕЊЕ СА БЛИСКОГ ИСТОКА

  • Преговори о продужетку боравка америчке војске у Ираку пропали су због тога што ирачка влада није била спремна да гарантује имунитет свим војницима који у тој земљи остану после Нове године, што је био основни захтев Вашингтона
  • У Ираку се налази око 50.000 америчких војника, који ће се постепено враћати у САД у наредна два месеца

        ВАШИНГТОН,  (ФоНет) – Председник Сједињених Америчких Држава Барак Обама саопштио је да ће све америчке трупе до краја године бити повучене из Ирака, пошто су преговори Вашингтона и Багдада о продужетку боравка америчке војске завршени неуспешно.

        "Данас могу да потврдим да ће се, као што сам раније обећао, сви наши војници из Ирака вратити кућама до краја године. После скоро девет година, за Америку је рат у Ираку завршен", рекао је Обама.

        Преговори о продужетку боравка америчке војске у Ираку пропали су због тога што ирачка влада није била спремна да гарантује имунитет свим војницима који у тој земљи остану после Нове године, а то је био основни захтев Вашингтона.

        Влада у Багдаду је очекивала да ће око 5.000 америчких војника остати у Ираку да би обучавали припаднике ирачке војске.

        У овом тренутку у Ираку се налази око 50.000 америчких војника, који ће се постепено враћати у САД у наредна два месеца.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари