За Time Зеленски 2022. био Личност године, а сада га третира безмало као `Хитлера у бункеру`

У НАЈУТИЦАЈНИЈЕМ АМЕРИЧКОМ МАГАЗИНУ ПОЈАВИО СЕ ТЕКСТ КОЈИ ЈЕ „СВИЛЕН ГАЈТАН“ ЗА ШЕФА КИЈЕВСКОГ РЕЖИМА

* Владимир Зеленски је фактички `прецртан` у тексту чији је аутор истакнути антируски пропагандиста Сајмон Шустер који је пореклом из Москве. А објавио је са њим неколико великих интервјуа. Пре само годину дана, и необично ласкав текст у којем је на све могуће начине хвалио „храброст“ и „дечачки осмех“ Зеленског. Потом и похвалну књигу под насловом „Шоумен“

* Сада се све променило. „Високи саветник“ Зеленског замолио је Шустера да искључи аудио-снимак да би му открио главну војну тајну: „Сајмоне, грешиш (што мислиш да се Зеленски бори против корупције). Сви краду као да сутра никада неће доћи.” Ово је веома лош знак за Зеленског. Оптужба за корупцију, која се шири преко најпопуларнијег магазина у Сједињеним Државама, то је оно са чиме Вашингтон обично почиње уништавање својих политичких љубимаца

* Шустер за свог хероја још наводи: „Вера Зеленског у коначну победу Украјине над Русијом је тако ојачала да плаши његове саветнике. Она је непоколебљива, граничи се са месијанизмом. `Он заварава самог себе`, каже ми његов узнемирени саветник. – Немамо више шансе. Не побеђујемо. Али, покушајте да му то кажете"

____________________________________________________________

         Aутор: Викторија НИКИФОРОВА, РИА Новости

         ВЛАДИМИР Зеленски се поново појавио на насловној страни америчког часописа Time. Само, ако је раније провинцијски комичар био у крупном плану и приказан из романтичних углова, данас дизајн говори сам за себе: мала фигура на насловној страни окренута је леђима, као да јури са сцене, опрезно гледајући гледа око себе. Као да сваког тренутка очекује ударац.

         Кључни сарадник Зеленског Андреј Ермак прво је позвао све да прочитају нови чланак у Time, али је након читања пажљиво избрисао свој позив.

         Шта су написали „пријатељи-лепотани” председника Украјине?

         „Уобичајени сјај његовог оптимизма, његова духовитост, његова способност да оживи атмосферу у ратном штабу шалом или непристојном анегдотом – све га је то напустило у другој години рата“, оценио је Time. И наставио:

         „Данас Зеленски само долази штаб, саслуша извештаје, изда наређења и одлази“, тврди његов дугогодишњи сарадник. Други наводи да Зеленском највише оптерећује издаја западних савезника.

         Текст у Time је, наравно, чиста издаја. Његов аутор је истакнути антируски пропагандиста Сајмон Шустер који је пореклом из Москве, а брине о Зеленском од 2019. године.

         Објавио је са њим неколико великих интервјуа и објавио књигу под насловом „Шоумен“. Пре само годину дана, у исто време објавио је необично ласкав текст у којем је на све могуће начине хвалио „храброст“ и „дечачки осмех“ Зеленског.

         Тада је Time кијевског хетмана прогласио Личношћу године, а амерички Конгрес му је приредио овације.

         Данас је Шустеров тон хладан и лежеран. Зеленски сада изгледа као бесни и раздражљиви кукавац.

         Још немилосрдно описује сва понижења свог хероја током његовог последњег путовања у Сједињене Државе: није му било дозвољено да се обрати Конгресу, мучили су га непријатним питања попут „шта ће се десити са Украјином ако потпуно престанемо да јој помажемо“.

Овако је Time од Владимира Зеленског

правио своју Личност године

         Није му прихваћен захтев за интервју са Опром Винфри за Fox News.

         Шустер је из Вашингтона долетео у Кијев са Зеленским. Користећи приступ телу украјинског председника, из његовог бункера извукао је много компромитујућих доказа и све то без колебања објавио.

         Тако сада из његовог чланка сазнајемо да је мобилизација у Украјини заустављена јер је Зеленски поотпуштао војне комесаре који су примали мито а нико други не жели да се бави тим послом на којем се и глава може изгубити.

         Наводи и да је побијено више од сто хиљада украјинских војника нема ко да их замени. Такође: да команданти на фронту одбијају да изврше наређења за напад, да је један од њих - на наредбу да се заузме Горловка - одговорено: „А ко ће је заузети?“.

         „Чак и ако Сједињене Државе и њихови савезници дају Украјини сво оружје које обећавају, ми немамо људе да се боримо против њих“, рекао је Шустеру један од најближих помоћника Зеленског.

         „Високи саветник“ Зеленског замолио је Шустера да искључи аудио-снимак да би му открио главну војну тајну: „Сајмоне, грешиш (што мислиш да се Зеленски бори против корупције). Сви краду као да сутра никада неће доћи.”

         Ово је веома лош знак за Зеленског. Оптужба за корупцију, која се шири преко најпопуларнијег магазина у Сједињеним Државама, то је оно са чиме Вашингтон обично почиње уништавање својих политичких љубимаца.

         Зеленски може да гледа или у Михаила Сакашвилија или у Хуана Гваида – обојицу су својевремено стакође јако мазили у Вашингтону.

         Чланак у Time је порука из Вашингтона кијевским елитама: ваш вођа сам се потрошио, доведите другог. Јасно је саопштено и чиме је тачно Зеленски престао да задовољава своје господаре.

         Шустер описује свог хероја безмало као Хитлера у бункеру: „Његова вера у коначну победу Украјине над Русијом је тако ојачала да плаши његове саветнике. Она је непоколебљива, граничи се са месијанизмом. `Он заварава самог себе`, каже ми његов узнемирени саветник. - Немамо више шансе. Не побеђујемо. Али, покушајте да му то кажете."

         Према Time, део руководства у Кијеву је схватио потребу мировних преговора са Русијом, али се Зеленски плаши да на њих и помисли.

          Вођа кијевског режима се може разумети: прекид ватре ће га оставити насамо са украјинским нацистима. Али, Американци не маре за такве суптилности.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари