Зеленски признао да међу њим и генералом Залужним постоји сукоб

У ИНТЕРВЈУУ БРИТАНСКОМ ЛИСТУ THE SUN СВОГ ПРВОГ ГЕНЕРАЛА УПОЗОРИО ДА СЕ НЕ МЕША У ПОЛИТИКУ

Овако је међу њима било док су

веровали да могу поразити Русију

* Владимир ЗЕЛЕНСКИ: „Уз сво поштовање према генералу Залужном и према свим командантима који су на фронту, мора да постоји апсолутно разумевање хијерархије. Не могу постојати два, три, четири или пет вођа“

_________________________________________________________

         УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски први пут је признао постојање сукоба са главнокомандујућим Оружаних снага Украјине Валеријем Залужним.

         Учинио је то у интервјуу британском листу The Sun, позвавши генерала да поштује хијерархију и да не улази у политику.

         До овог интервјуа су све тврдње о затегнутим односима између Зеленског и Залужног биле на нивоу гласина. Сада постаје јасно да је сукоб толико озбиљан да је украјински председник сматрао потребним да о томе говори западним медијима.

         Зеленски је рекао да током рата војска не сме да се бави политиком, јер то „не води ка јединству нације“.

         Додао је да Залужни има и то право, али је указао:

         „У том случају би требало да иде у политику, а тада неће моћи да командује. Јер, ако се руководи војном операцијом са свешћу да ћеш се сутра бавити политиком или изборима, онда се и на првој линији фронта понашате као политичар, а не као војник, и верујем да је то огромна грешка“.

          Још је напоменуо: „Уз сво поштовање према генералу Залужном и према свим командантима који су на фронту, мора да постоји апсолутно разумевање хијерархије. Не могу постојати два, три, четири или пет вођа“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари