РИА Новости: У Рамштајну су разговарали о отпочињању војних операција против Русије

ОДЛУКЕ КОЈЕ СУ ДОНЕЛИ СУ – ОБЈАВА РАТА, БЕЗ РЕЗЕРВИ И ОГРАНИЧЕЊА У НАОРУЖАЊУ

У првом плану: министар одбране Украјине

Алексеј Резњиков (полуокренут), десно од њега

- Лојд Остим и Марк Мили (окренути леђима)

* Циљ им је достизање оног што западна коалиција под немачким Рајха није успела да оствари 40-их година, оног што НАТО није успео да уради након Другог светског рата, покренувши хладни рат и трку у наоружању да ослаби совјетску економију

* У Рамштајну су све поставили на блицкриг, мислећи да је оклопна сила способна да сломи Русију, али су се прерачунали

* Јесу ли се за „муњевити рат“ одлучили  зато што су јачи од нас и што нас бројчано надмашују нас? Уопште не. Западу се жури јер Сједињеним Државама - главном диригенту актуелне војне кампање против Русије - истиче време

* Борба ће бити крајње тешка. Оклопна песница којом се спремају да ударе на нас - мораће да буде уништена, са свешћу да се ради о судбини земље

___________________________________________________________

       ОНИ који су се окупили у америчкој авио- бази Рамштајн у Немачкој разговарали су о плану за почетак војних операција пуног обима против Русије. У најскорије време.

       Његови учесници расправе могли су себе  назвати и „Консултативном групом”, или „Удружењем воћара и баштована” – то суштину донетих одлука не би променило.

       Те одлуке су - објава рата. И то: без икаквих резерви и ограничења која би се тицала врста наоружања.

       На спсику наоружања које ће бити испоручено Украјини напросто више нема ни нетешког и неофанзивног.

       Циљ је достизање оног што западна коалиција под немачким Рајха није успела да оствари 40-их година, оног што НАТО није успео да уради након Другог светског рата, покренувши трку у наоружању да ослаби совјетску економију, чему су још додали снажан пропагандни хладни рат.

       Учинило им се, пошто су уништили СССР, да су ближе него икад уништењу Русије, разбивши је на републике и покренувши грађанске сукобе, али су се прерачунали.

       Нова Русија је успела да се извуче из омче (а већ је била на вешалима. И да обновити своју државност (по ко зна који пут).

       Ови што су заседали у Рамштајну добро знају да четврте прилике неће бити, па се понашају као да претходних није ни било.

       У Рамштајну су све поставили на блицкриг, мислећи да је оклопна сила способна да сломи Русију. Готово је извесно да ће њихов блицкриг изгледати отприлике овако:

       „Главне трупе руских копнених снага морају бити уништене храбрим продирањем тенковских клинова дубоко у њихову територију, са истовременим спречавањем повлачења борбено спремних непријатељских трупа. Брзим напредовањем у дубину потребно је доћи до линије иза које руска авијација неће моћи да внапада објекте на територији. Крајњи циљ операције је стварање штита. .<...> Током ове операције, руска <...> флота ће брзо бити лишена база и, сходно томе, неће моћи да настави да учествује у непријатељствима. Ефикасна дејства руског ваздухопловства морају бити снажним ударима спречена од самог почетка операције“.

       Ово је (са неким прилагођавањима данашњој ситуацији) цитат из блицкриг плана направљеног 1940. године за операцију „Барбароса“.

       Чита се безмало као данашње саопштење након консултација у Рамштајну.

       Зато је тенковским јединицама у Рамштајну додељена посебна улога. Тачније, управо је њима руководство окупљених у тој бази – о, извините, команда Вермахта – доделило главну улогу у пробијању линија одбране руских трупа... Да би добили, како говоре, „оперативни простор“ за офанзиву.

       Звучи забрињавајуће? Несумњиво.

       Изгледа застрашујуће? Искључиво за оне који су укључени у планирање блицкрига.

       „Муњевити рат“ – зато што су јачи од нас и што нас бројчано надмашују нас? Уопште не.

       Западу се жури јер Сједињеним Државама -главном диригенту актуелне војне кампање против Русије - истиче време.

Раштимовани хор певао о "шуми

тенкова" за кијевску хунту

       Још неколико недеља – и САД ће уронити (прво делимично, а затим у потпуности) у нови изборни циклус, па онима који доносе политичке одлуке неће бити до Украјине.

       Пораз у прокси-рату са главним геополитичким противником – Русијом – уништиће све шансе Џоа Бајдена да буде реизабранр. Конгрес, који је већ под контролом републиканаца, почеће оно што се у Америци обично ради са политичким ривалима – са истрагама разних нивоа, а тако се може набрати и материјал за импичмент.

       И америчким помагачима – односно, Европљанима - такође истиче време.

       Борба ће бити крајње тешка. Оклопна песница којом се спремају да ударе на нас - мораће да буде уништена, са свешћу да се ради о судбини земље.

       Ни више, ни мање!

        Не знамо шта о овоме мисле окупљени у Рамштајну, али ће њихов блицкриг – са „леопардима“ и „цезарима“ – бити сломљен.

       Не само снагом руског оружја и чувеним руским војничким духом, већ и зато што науку побеђивања нисмо изучавали на састанцима и кропз градњу мажино-линија, већ на бојном пољу.

       Кога интересује, нека поново простудира историју пораза наших непријатеља. И нека се упозна са историјом наших тријумфа на на бојним пољима.

       (скраћени и сажети текст руске државне новинске агенције РИА Новости)

       Региструјте се на наш телеграм канал: https://t.me/faktorga


 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари