Запад желео да разбије Русију, а сам се - разбио о Русију

АНТИРУСКЕ САНКЦИЈЕ ЗАПАДА ПОСТАЛЕ СВОЈЕВРСНИ КАТАЛИЗАТОР ЈАЧАЊА СУВЕРЕНИТЕТА РУСИЈЕ

* Нестанак велике количине западне робе и средстава за производњу дао је Русима велику мотивацију за сопствени развој и проналажење нових тржишта. Осим тога, прекид односа са Западом омогућио је да Русија крене у ослобађање од велике концентрације прозападних либерала у власти, бизнису, култури и образовању

* Све конзервативне снаге на планети гледају на Русију са одушевљењем, очекујући одлучан ударац против западних окупационих снага

* За Србију не би било лоше да размотри сарадњу са БРИКС-ом и самом Русијом. Западне организације не доприносе развоју Српског света већ га лукаво колонизују и уништавају, обећавајући економско благостање

_______________________________________________________

          Aутор: Борис ОРЛОВ

          КОНФЛИКТ Русије и Украјине могао је бити давно завршен да не постоји хибридно учешће у сукоб држава колективног Запада.

          Против званичне Москве уводе санкције, Кијеву дају наоружање и стране плаћенике, а и учествују у операцијама диверзантског карактера. Помоћ кијеском режиму, људи у Русији доживљавају као покушај западних политичких елита да максимално ослабе РФ због њене самосталне спољне и унутрашње политике.

          Запад на челу са САД покушава да очува своју хегемонију у свету.

          На Западу санкције према Русији сматрају ефикасним инструментом утицања на друштво. А ефекат им је дијаметрално супротан: с једне стране, Русији успева да избегне последице санкција и чак повећа БДП, а са друге стране, санкциона агресија с правом изазива негативну реакцију друштва.

          Нестанак велике количине западне робе и средстава за производњу дао је Русима велику мотивацију за сопствени развој и проналажење нових тржишта. Осим тога, прекид односа са Западом омогућио је да Русија крене у ослобађање од велике концентрације прозападних либерала у власти, бизнису, култури и образовању.

          Још тачније, санкције су постале својеврсни катализатор јачања суверенитета Русије.

          Истовремено, руско друштво јасно види двоструке стандарде које западна пропаганда користи за блаћење Русије и покушаје да се она изолује на међународној арени. Ипак, време након почетка СВО већ је показало да је постигнут супротан ефекат: Русија се сигурно може сматрати центром наде у свету.

          Све конзервативне снаге на планети гледају на Русију са одушевљењем, очекујући одлучан ударац против западних окупационих снага.

          Тзв. Запад је значајна мањина како по броју држава тако и по броју становника - у поређењу са осталим државама у свету. А БРИКС, који јача и који је све популарнији, поседује тржиште за пласман робе које је највеће на планети.

          За Србију не би било лоше да размотри сарадњу са БРИКС-ом и самом Русијом (о чему се регуларно чују позиви у самом српском друштву). Западне организације не доприносе развоју Српског света већ га лукаво колонизују и уништавају, обећавајући економско благостање.

          Гласање у ОУН о наводном геноциду у Сребреници такође је дискредитовало саму међународну организацију и западне савезнике на челу са САД, које перманентно мењају међународно право неким проивољно створеним «правилима».

          Русија уопште није заинтересовања за ескалацију сукоба са Западом који јој у силној злоби преко својих лидера прети отвореним ратом.

          Истина, ни саме западне земље то не желе због пада привредне активности у САД и ЕУ који је изазван стављањем привреде на «ратни колосек» због помоћу Украјини.

           Рат «до последњег Украјинца» може постати рат «до последњег Европејца и Американца» у буквалном смислу те речи са тужним финалом по државе Запада.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари