Лавров: Москва је увек спремна да помогне српским пријатељима

НАГЛАСИО: ЗАПАД ЈЕ У БЕОГРАДУ ОРКЕСТРИРАО НОВИ ПОКУШАЈ НЕЛЕГАЛНОГ ПРЕУЗИМАЊА ВЛАСТИ

* Министар иностраних послова РФ Сергеј ЛАВРОВ: Наш дијалог са Србијом је ритмичан, карактерише га отвореност и усмереност на развијање различитих области сарадње, укључујући и област безбедности

____________________________________________________________

          МОСКВА оцењује ситуацију у Србији као стабилну, власти земље чврсто држе ситуацију под контролом, јасно схватајући да је то сада национални интерес, изјавио је за шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

          Руски министар сматра да Запад није спреман да се помири са резултатима избора у Србији и подршком коју је народ земље пружио председнику Александру Вучићу, па су покушали да "организују нелегално преузимање власти".

          - Оно што се десило у Београду је још један покушај оркестрирања нелегалног преузимања власти. Судећи по свему, нису сви на Западу спремни да се помире са чињеницом да су српски бирачи на изборима изразили подршку председнику Александру Вучићу и његовом политичком курсу - рекао је Лавров за Спутњик.

          Министар је напоменуо да Србија памти како је завршен државни преврат у Украјини 2014. године.

          - Очигледно је због тога број демонстраната релативно мали – свега неколико стотина људи. Грађани немају поверења у личности које се вербално противе насиљу, а у стварности понашају потпуно супротно: игноришу резултате воље грађана и провоцирају органе реда - нагласио је Лавров.

          Министар је додао и да Русија и Србија имају за циљ да развијају сарадњу у многим областима, укључујући и област безбедности.

          - Наш дијалог са Србијом је ритмичан, карактерише га отвореност и усмереност на развијање различитих области сарадње, укључујући и област безбедности. Ово је прилично осетљива област. Исправно би било рећи да је Москва увек спремна да помогне српским пријатељима - закључио је Лавров.

          (Спутњик)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари