МИП Русије: Креатори оптужби да у нередима у Србији постоји „руски траг“ раде за оне који за све у свету оптужују „руку Москве“

„ТО ЈЕ НЕКВАЛИТЕТНА ПОРУЏБИНА ОНИХ КОЈИ БИ ДА БАЦЕ СЕНКУ НА РУСКО-СРПСКО ПАРТНЕРСТВО“

         САОПШТЕЊА о наводном "руском трагу" у нередима у Београду 7. и 8. јула дезинформације су које имају за циљ да баце сенка на руско-српско партнерство, саопштило је вечерас Министарство иностраних послова Русије.

        "У неким електронским медијима појавили су се извештаји о наводном 'руском трагу' у нередима у престоници Србије. Очигледно, аутори ове дезинформације очито настоје да се држе познатих конспиролошких стереотипа својих спонзора којима се свуда привиђа 'рука Москве'. Ради се о неквалитетној 'наруџбини' која има за циљ да се баци сенка на руско-српско партнерство", преноси агенција ТАСС наводе МИП Русије.

        Русија се нада да ће у Србији насиље бити заустављено и да ће што је пре могуће бити успостављени ред и закон, саопштило је руско Министарство спољних послова.

        "Очекујемо да ће што пре бити прекинуто насиље, успостављени ред и стабилност у пријатељској нам Србији, као и да ће бити успостављена друштвено-политичка дискусија по свим важним питањима који стоје пред државом", речено је у МСП Русије.


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари