Москва: Амерички обавештајни агенти у Авганистану укључени у трговину дрогом на међународном нивоу

АВИОНИ САД БЕЗ ПРОВЕРЕ БАГАЖА ЛЕТЕ ИЗ КАНДАХАРА И БАГРАМА У РУМУНИЈУ, НЕМАЧКУ...

Министарство иностраних послова РФ

        СПЕЦИЈАЛНИ представник председника РФ за Авганистан - директор Другог азијског одељења,Министарства иностраних послова Замир Кабулов - изјавио је да су амерички обавештајни агенти у Афганистану укључени у трговину дрогом на међународном нивоу.

        Огласио се на овај начин након што је америчка дубока држава преко The New York Times оптужила Москву да је у завери са Талибанима, односно – да им је годинама плаћала за скалпове војника и официра САД,

        Високи руски дипломата је прво указао да  амерички авиони – чији багаж се не проверава - лете из афганистанских градова Кандахар и Баграм у различите делове света, укључујући Немачку и Румунију.

Замир Кабулов

        „Американци су се уградили у бербројне пројекте у Авганистану. А сјајни амерички обавештајци, који за нешто криве нас, директно учествују у трговини дрогом. На светском нивоу. Сваки Авганистанац у Кабулу рећи ће вам причати о томе. То је у тој земљи јавна тајна“.

        Америчке обавештајне службе су 29. јуна тврдње о шуровању Русије са Таблибанима назвале лажним.

        Пре два дана се сазнало да Доналд Трамп наводно није ни био обавештен о пласираном преко њујоршког листа јер о томе не постоје „верификовани подаци“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари