Захарова Прајсу: Неде, да твоја дијагноза није - подвојена личност?

КРИТИКОВАЛА И ЊЕГОВУ ИЗЈАВУ ДА ЋЕ САД ПОЗИВАТИ НА ОДГОВОРНОСТ СВЕ КОЈИ ПОТКОПАВАЈУ БиХ И ДЕЈТОН

* Портпаролу Стејт департмана поручила: Неде, покушајте да замијените "БиХ" са "Србија", "Република Српска" са "Косово", Дејтонски споразум са резолуцијом Савјета безбједности УН 1244 и добићете дијагнозу - подвојена личност

_________________________________________________________

         ПРИСТУП Стејт департмента суверенитету Србије и БиХ подсећа на подвојену личност, истакла је портпарол руског Министарства иностраних послова Марија Захарова, коментаришући изјаву шефа прес службе Стејт департмента Неда Прајса о Дејтонском споразуму.

         Захарова се осврнула на изјаву Прајса који је рекао да ће Вашингтон "наставити да подржава суверенитет и територијални интегритет БиХ и позивати на одговорност оне који теже да поткопају институције БиХ и Дејтонски споразум".

         - Невероватно. Неде, покушајте да замените "БиХ" са "Србија", "Република Српска" са "Косово", Дејтонски споразум са резолуцијом Савета безбедности УН 1244 и добићете дијагнозу - подвојена личност - навела је Захарова на свом профилу на "Телеграму".

         Она је подсетила да је Вашингтон супротно одлуци Савета безбедности УН 2008. године признао независност Косова чиме је нарушио територијални интегритет и суверенитет мултинационалне Србије.

         Према речима Прајса, кога цитира Захарова, САД "одбацују изјаве председника Републике Српске Милорада Додика од 9. марта у којима је, како тврди, настојао да поткопа положај Уставног суда БиХ и у више наврата претио отцепљењем Републике Српске од БиХ".

         Прајс је, како наводи Захарова, навео да "члан три Дејтонског устава јасно говори да Република Српска мора у потпуности да спроводи одлуке институција БиХ, укључујући коначне и правно обавезујуће одлуке Уставног суда БиХ".

          (Срна)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари