НАТО није сметало што Ђукановићев министар одбране поткрада буџет Монтенегра

ПРЕДРАГ БОШКОВИЋ ОСУМЊИЧЕН ДА ЈЕ ПРЕКО ФИКТИВНИХ НАЛОГА ОШТЕТИО ДРЖАВУ ЗА 32.000 ЕВРА

Предраг Бошковић

* У пријави, коју је поднела министар одбране Црне Горе Оливера ИЊАЦ, наведено да су Бошковић и његово двоје помагача лажним налозима преко једне туристичке агенције плаћали семинаре који никада нису одржани, а били су у периоду епидемије, односно након парламентарних избора на којима је ДПС - партија чији су званичници – остала без већине за формирање Владе

_________________________________________________________

       МИНИСТАР одбране Црне Горе Оливера Ињац доставила је Специјалном државном тужилаштву кривичну пријаву због незаконитог трошења новца током мандата њеног претходника Предрага Бошковића, којом су бивши министар и његови тадашњи сарадници Михаил Волков и Алма Љуљанај Јовићевић осумњичени да су фиктивним налозима преко једне туристичке агенције оштетили буџет за 32.000 евра.

       У пријави је наведено да су они лажним налозима преко агенције плаћали семинаре који никада нису одржани, а били су у периоду епидемије, односно након парламентарних избора на којима је ДПС - партија чији су званичници – остала без већине за формирање Владе.

       У пријави Тужилаштву се изражава сумња да су новац који је уплаћиван агенцији накнадно поделили међусобно и да се радило о уплатама од по 4.000, 5.000 и 6.000 евра. За све то су, како наводе црногорски медији, имали саучесника у Министарству, али и у агенцији.

Оливера Ињац

       Бошковић је члан Председништва ДПС-а, а Волков и Љуљанај Јовићевић чланови Главног одбора.

       У Специјалном државном тужилаштву отворена је истрага по кривичној пријави Ињчеве због незаконитог трошења новца из тог ресора током мандата њеног претходника.

       "Поступак извиђаја у наведеном предмету је у току, а више информација и података није могуће саопштити ради заштите интереса поступка", наводи се у одговору специјалног тужиоца Сање Јовићевић.

       Министарство одбране Црне Горе је након промјене власти темељно проверило уговоре и финансије претходника, а за то је задужило стручна лица.

       О неким сумњивим аранжманима Ињчева је говорила раније на Одбору за безбедност Скупштине Црне Горе, када је најавила и пријаве Тужилаштву.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари