Адмирал Бауер: НАТО није у рату са Русијом и нема намеру да је нападне

ПРИЗНАО ДА ЗАПАДНИ ВОЈНИ ПАКТ ВЕЋ НЕКОЛИКО ГОДИНА ПЛАНИРА ШИРЕЊЕ ДО ГРАНИЦА РФ

* Председник војног комитета алијансе адмирал Роб БАУЕР: „Ми смо и даље одбрамбена организација и нећемо напасти Русију. Алијанса Кијеву пружа искључиво несмртоносну помоћ, а одлуке о снабдевању Украјине оружјем доносе поједини чланови организације

______________________________________________________________

       НАТО „није у рату“ са Русијом и нема намеру да је нападне - изјавио је председник војног комитета алијансе адмирал Роб Бауер.

       Нагласио је да ће алијанса ући у војни сукоб са Русијом ако она нападне неку од њених чланица, а то се није десило.

       „Ми покушавамо да Русији што јасније ставимо до знања да ћемо бранити сваки педаљ територије наших савезника. Тада ће доћи до сукоба између Русије и НАТО-а. Али, до тада, НАТО није у рату са Русијом“, рекао је Бауер у интервјуу естонским медијима.  

       Додао је: „Ми смо и даље одбрамбена организација и нећемо напасти Русију. Алијанса Кијеву пружа искључиво несмртоносну помоћ, а одлуке о снабдевању Украјине оружјем доносе поједини чланови организације“.

       Бауер је признао да је Северноатлантска алијанса пре неколико година почела да планира ширење до граница Русије.

       Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг је 9. септембра најавио да ће алијанса распоредити нове снаге на источној граници и послати сигнал Русији да је спремна да брани своју територију.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари