Амерички амбасадор тврди да је НАТО постојао и у време Првог светског рата!

СКОТ: СРБИЈА И НАТО ИМАЈУ ИСТЕ СТРАТЕШКЕ ЦИЉЕВЕ И МОЖЕМО ДА РАДИМО КАО ПАРТНЕРИ

* Учествујући 6. НАТО недеље у Београду амбасадор САД Кајл СКОТ навео је да Србија има право да буде поносна на своју историју и на победе у Првом и Другом светском рату и додао да је НАТО и САД драго што су били партнери са Србијом у тим двема великим победама

* “Партнери смо и данас. Кроз НАТО, али и кроз наше билатералне односе, кроз нашу економску помоћ, кроз подршку владавини права, слободама, подршку безбедности и желим да захвалим председнику Вучићу – нагласио је Скот - што је ставио тачку на генерацију немира и што је започео рад на превазилажењу психолошких баријера и проналажењу мирне будућности за цео регион”

* ФАКТИ: Амерички амбасадор, ево, тврди да је НАТО био партнер Србије и у Првом и у Другом светском рату. Упркос томе што и сам добро зна да је НАТО основан по завршетку Другог светског рата. Погрешно би, међутим, било мислити да се Кајл Скот занео. Не, Американац  жели да хипнотише Србе – да поверују да им се ништа добро без НАТО неће догађати ни у ближој ни у даљој будућности... Он би. очито, волео да НАТО води директно порекло од Адама и Еве! Жалосно и смешно!

_____________________________________________________________________________

         НАТО и Србија имају исте стратешке циљеве и можемо да радимо заједно као партнери, изјавио је амбасадор САД Кајл Скот на 6. Београдској НАТО недељи.

         "Србија није чланица НАТО и не жели да то постане, али ми смо овде из два разлога и то да постигнемо заједничке циљеве и партнерство. НАТО је посвећен миру, заједничким вредностима и владавини права, а Србија је битан партнер и она ће допринети стратешким циљевима да се постигне снажна и дуготрајна стабилизација Србије и региона" , казао је Скот.

         Скот је додао да Америка Србију сматра виталним партнером и рекао да је Србија једина земља у којој се НАТО појавио као отворени ратни непријатељ, али је сада ситуација промењена и то, каже, даје оптимизам по питању мира у целом региону и мира између Београда и Приштине.

         “Најочигледнија улога НАТО у региону јесте да осигурамо сигурност и стабилизацију, а исте циљеве има и Србија. Захваљујући Резолуцији 1244 и повељи 4 УН, Кфор је војна организација која се стара да постоји мир и слобода кретања за све заједнице на КиМ. САД има највише војника и то радимо како бисмо се постарали да сви грађани Косова имају мир и да буду сигурни”, рекао је Скат.

         Навео је и да Србија има право да буде поносна на своју историју и на победе у Првом и Другом светском рату и додао да је НАТО и САД драго што су били партнери са Србијом у тим двема великим победама.

         “Партнери смо и данас. Кроз НАТО, али и кроз наше билатералне односе, кроз нашу економску помоћ, кроз подршку владавини права, слободама, подршку безбедности и желим да захвалим председнику Вучићу што је ставио тачку на генерацију немира и што је започео рад на превазилажењу психолошких баријера и проналажењу мирне будућности за цео регин”, навео је амерички амбасадор.

        Роберт Пшчел из Одељења за јавну дипломатију НАТО-а каже да они не покушавају да обришу историју, али желе да створе слику која је заснована на реалности будући да је Србија данас суочена са дезинформацијама о тој алијанси, а да они који то пласирају користе емотивне аргументе.

        Пшчел је на Шестој НАТО недељи у Београду казао да те “необичне вести” за које се после испостави да нису истините кваре слику и да грађани Србије због тога не могу да имају мишљење које је засновано на чињеницама. Он је истакао да читав НАТО, односно свих 29 чланица те алијансе дели заједнички интерес са Србијом, а то су мир и стабилност у региону.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари