Амерички генерал Кристофер Каволи нови командант снага НАТО у Европи

БИЋЕ МУ ПОДРЕЂЕНО 100.000 АМЕРИЧКИХ И 40.000 „САВЕЗНИЧКИХ ВОЈНИКА“

Кристофер Каволи

* Био је учесник у рату у Авганистану, а тренутно служи као командант снага америчке војске у Европи и Африци. Ту дужност преузео је у октобру 2020. године, након што је командовао америчком војском у Европи од јануара 2018. године

_____________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Сједињених Држава Џозеф Бајден номиновао је америчког генерала Кристофера Каволија за команданта НАТО снага у Европи, саопштило је Министарство одбране САД.

       НАТО се сложио са Бајденовом одлуком да именује Каволија, наводи се у саопштењу и додаје да се под командом команданта за Европу налази 100.000 америчких и 40.000 савезничких војника распоређених широм континента.

       Каволи је стручњак за Евроазију и био је учесник у рату у Авганистану, а тренутно служи као командант снага америчке војске у Европи и Африци.

       Ову дужност преузео је у октобру 2020. године, након што је командовао америчком војском у Европи од јануара 2018. године, преноси Спутњик.

       Бајден је од почетка руске специјалне операције у Украјини 24. фебруара распоредио још 20.000 војника у Европи и сада их укупно има 100.000.

       НАТО је распоредио трупе у Словачкој, Бугарској, Мађарској и Румунији.    

       (Срна)

      

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари