Американци стижу на војни полигон Криволак – засад на три недеље

НАОКО МАЛИ КОРАК, АЛИ СА ДАЛЕКОСЕЖНИМ ГЕОСТРАТЕШКИМ ПОСЛЕДИЦАМА 

* Оценили да је тај бивши пологон ЈНА У Македонији небрушени дијамант” који захтева модернизацију и инфраструктуру. Преуредиће га у складу са НАТО стандардима

_________________________________________________________________________________

         МАКЕДОНИЈА ће у периоду између 1. и 20. августа уступити војни полигон Криволак припадницима америчке војске у Европи, у оквиру стратешког партнерства између ове две државе.

         Како преноси МИА, војне вежбе ће на овом полигону изводити 120 припадника америчке војске, а тренинг има за циљ да докаже спремност македонске војске (АРМ) да буде домаћин великим војним тренинзима, и да капацитет Криволака служи као војни полигон у региону.

         Представници америчке војске навели су да тај тренинг неће само ојачати сарадњу између војски ове две земље, већ и пружити прилику за повећање капацитета Криволака и његовог развоја у складу са НАТО стандардима.

         Они су, наводи агенција, истакли да је полигон Криволак „небрушени дијамант” који захтева модернизацију и инфраструктуру.

         Обука којом ће управљати Команда америчке војске у Европи, обухвата употребу оружја малог калибра, противтенковског ватреног оружја и другог пешадијског ватреног оружја, док ће пилоти имати обуку са хеликоптерима типа Блек Хоук.

         Македонска војска ће пратити обуку и обезбеђивати логистичку подршку том догађају, наводи агенција.

         Танјуг

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари