Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг стигао у вишедневну посету Србији

ПРИСУСТВОВАЋЕ 8. ОКТОБРА ВЕЖБИ СПАСАВАЊА У ВАНРЕДНИМ СИТУАЦИЈАМА „СРБИЈА-2018“

          ГЕНЕРАЛНИ секретар НАТО Јенс Столтенберг допутовао је данас у вишедневну посету Србији током које ће, како је раније најављено, учествовати на Београдском безбедносном форуму и присуствовати отварању вежбе спасавања у ванредним ситуацијама "Србија 2018", чији су коорганизатори МУП Србије и Евроатлантски координациони центар за ванредне ситуације (ЕАДРЦЦ), специјализована агенција НАТО.

         Како је саопштено из Министарства одбране Србије, Столтенберга су на београдском аеродрому "Никола Тесла" дочекали министар одбране Александар Вулин, амбасадор Србије при мисији НАТО у Бриселу Миомир Удовички и шеф НАТО војне канцеларије за везу у Београду бригадни генерал Ћезаре Маринели.

         НАТО је раније саопштио да ће Столтенберг током посете Београду разговарати са председником и премијерком Србије, Александром Вучићем и Аном Брнабић.

         Столтенберг и Вучић ће 8. октобра присуствовати отварању вежбе спасавања у ванредним ситуацијама "Србија 2018", чији су коорганизатори Министарство унутрашњих послова Србије и Евроатлантски координациони центар за ванредне ситуације (ЕАДРЦЦ), специјализована агенција НАТО.

         Истог дана ће у београдском хотелу "Хајат" учествовати на Београдском безбедносном форуму кога организују Београдски фонд за политичку изузетност (БФПЕ), Београдски центар за безбедносну политику и Европски покрет у Србији.

         (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари