На челу Генералштаба страшне словеначке армије жена-генерал – Аленка Ерменц

ВОЈНО ОБРАЗОВАЊЕ СТЕКЛА У ВЕЛИКОЈ БРИТАНИЈИ – ЧИН ГЕНЕРАЛА ДОБИЛА ПРОШЛЕ НЕДЕЉЕ

 

         СЛОВЕНАЧКА влада именовала је Аленку Ерменц за начелницу Генералштаба словеначке војске, што је први пут да је једна жена на том положају у Словенији.

         Генерал-мајор Аленка Ерменц, 55, именована је на данашњој седници владе, а званично ће преузети дужност на церемонији у среду.

         Ерменц која је образована у Британији замењује генерала Алана Гедера који је преузео словеначку војску раније ове године када је његов претходник смењен због лоших резултата на НАТО тесту, јавља агенција АП а преноси Бета.

         Словеначки председник Борут Пахор изразио је наду да ће именовање Аленке Ерменц допринети побољшању показатеља словеначке војске.

         Пахор је рекао да њено именовање на нову дужност схвата као део напора да словеначка војска повећа своје способности и спремност у извршавању обрамбених и сигурносних задатака, преноси хрватска агенција Хина.

         Ерменц је унапређена у ранг генерал-мајора прошле недеље. Словеначки медији наводе да се промена на врху Генералштаба очекивала, јер је његов садашњи шеф постављен на то место као привремено решење, након што је с њега смењен претходни начелник Андреј Остерман.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари