НАТО ће у јуну 11 дана изнад Немачке увежбавати борбена дејства у ваздушном простору Европе

„ИЗВРШНИ ПРОДУЦЕНТ“ МАНЕВАРА БИЋЕ ЛУФТВАФЕ - РАТНО ВАЗДУХОПЛОВСТВО НЕМАЧКЕ

* У Берлину објављено да ће то бити највећа вежба ловаца у историји НАТО, конкретно – да ће у њу бити укључено више од 200 ловаца и других војних авиона, као и до 10.000 војника

* Потврђено учешће ратних авијација Белгије, Бугарске, Данске, Немачке, Финске, Француске, Италије, Јапана, Летоније, Литваније, Луксембурге, Норвешке, Пољске, Румуније, Шведске, Словачке, Шпаније, Чешке, Турске, Мађарске, САД и Велика Британије

_____________________________________________

        СЕВЕРНОАТЛАНТСКА алијанса ће у јуну одржати највеће маневре ловаца у својој историји.

        Под називом Air Defender 2023.

        Ово су званично потврдиле немачке оружане снаге, уз наглашавање да ће током једанаест дана јунских маневара ваздушни простор Немачке бити делимично затворен.

        Сами маневри ће бити одржани, како је прецизирано, „под руководством немачког ваздухопловства“:

        „Од 12. до 23. јуна 2023. године, под руководством Луфтвафеа, увежбаваће се борбена дејства у ваздушном простору Европе“.

        Како је саопштио Бундесвер, у вежбама ће учествовати више од 200 ловаца и других војних авиона, као и до 10.000 војника.

        „Air Defender 2023 ће укључити у ваздушне маневре пријатељске и савезничке ваздухопловне снаге. Сврха је - оптимизација и проширење сарадње између земаља и њихових оружаних снага. Поред тога, потребно је способности НАТО и његову кохезију НАТО-а“, објавио је војни врх Немачке.

        У маневрима ће учествовати ратна авијација Белгије, Бугарске, Данске, Немачке, Финске, Француске, Италије, Јапана, Летоније, Литваније, Луксембурге, Норвешке, Пољске, Румуније, Шведске, Словачке, Шпаније, Чешке, Турске, Мађарске, САД и Велика Британије.

        Пољска је од 25. до 31. марта извела војне вежбе у области Балтичке косе у близини руске Калињинградске области.

        У вежбе су били укључени један батаљон НАТО, пољска морнарица, снаге њене Територијалне одбране и инжењерија.

         Укупно: 2.500 војника са преко 500 јединица војне технике.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари