НАТО: Немамо за наредне месеце никакве планиране вежбе са Србијом

АЛИЈАНСА НАГЛАСИЛА: А СВЕ ШТО СМО ИМАЛИ – БИЛО ЈЕ НА ЗХТЕВ ЗЕМЉЕ-ПАРТНЕРА

       „НИСМО планирали конкретне догађаје са Србијом за наредне месеце, али остајемо посвећени партнерству у интересу стабилности и безбедности у региону“, саопштила је Северноатлантска алијанса у одговору на упит Радија Слободна Европа (РСЕ) након што је Влада Србије на седници 9. септембра донела одлуку да у наредних шест месеци обустави све војне вежбе и активности.

       НАТО цени дугогодишње партнерство са Србијом, наведено је у одговору у коме се додаје да се, као и сва друга партнерства, и партнерство са Србијом заснива на захтевима земље партнера.

       Одлука Владе Србије од 9. септембра уследила је дан након што је белоруско министарство одбране објавило информацију да ће припадници Оружаних снага Војске Србије учествовати на заједничкој вежби са Русијом и Белорусијом „Словенско братство“ у Белорусији средином септембра.

       Овај потез образложио је министар одбране Србије Александар Вулин речима да је Влада донела одлуку како би се сачувала позиција војне неутралности и „избегле или бар умањиле последице појачаних напада“ на Србију.

        https://www.slobodnaevropa.org/a/30829781.html

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари