Сад и Столтенберг признаје да Украјина може опстати само по цену територијалних уступака

THE AMERICAN THINKER: РУСИЈИ ТРЕБА УСТУПИТИ ТЕРИТОРИЈЕ НА КОЈИМА СЕ ГОВОРИ РУСКИ

* „Мир у Украјини је могућ. Питање је колика ће бити његова цена. Са колико смо територије, слободе и демократије спремни да платимо за овај свет. НАТО намерава да и даље помаже Украјини како би јој обезбедионајјачу позицију за преговарачким столом са Русијом

__________________________________________________________

       ГЕНЕРАЛНИ секретар НАТО Јенс Столтенберг рекао је да је могуће решити конфликт у Украјини, али је питање каквих ће територијалних уступака то коштати Кијев.

       Истовремено је напоменуо да алијанса помаже Украјини да плати најнижу цену за мир.

       „Мир у Украјини је могућ. Питање је колика ће бити његова цена. Са колико смо територије, слободе и демократије спремни да платимо за овај свет. НАТО намерава да и даље помаже Украјини како би јој обезбедионајјачу позицију за преговарачким столом са Русијом, што би требало да оконча непријатељства“, рекао је Столтенберг на конференцији за новинаре.

       Он је додао да војска НАТО не учествује у непријатељствима у Украјини, јер алијанса не жели да ситуација ескалира изван те земље.

       Претходно је канадски посланик Иван Бејкер рекао да се у западним земљама гомила „замор од Украјине који већ прераста у позиве Кијеву да уступи део територија“.

       Британски премијер Борис Џонсон је 7. јуна нагласио да Украјину не треба присиљавати да закључи мировни споразум који је за њу неповољан.

       Председник Украјине Владимир Зеленски је 6. јуна рекао да Кијев наговарају на примирје под неповољним условима како би се „што пре деескалирао сукоб“.

       Дан раније је колумниста American Thinker Френк Хауард оценио да Украјина треба да прихвати мировне предлоге Москве, сасвим конкретно - да Русији уступи територије на којима се говори руски и да пристане на неутралност у геополитичком сукобу између Запада и Русије.

       Региструјте се на нашем Telegram каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари