Шеф пољског Бироа за безбедност: До рата између Русије и НАТО остале су само три године

ЈАЦЕК СЕВЕРА: ЗАТО АЛИЈАНСА МОРА УТВРДИТИ ТРОГОДИШЊИ ПЛАН ПРИПРЕМА ЗА СУКОБ

* Немачки министар одбране Борис ПИСТОРИЈУС: Западне земље имају на располагању пет до девет година да се припреме за одбијање руске агресије... После скоро две године рата у Украјини, руски војни потенцијал је већи него што изгледа. Руска војска ће бити у потпуности опремљена, а већ је стекла велико борбено искуство

______________________________________________________

         ШЕФ пољског Бироа за националну безбедност (БНБ), Јацек Севера алармантно је изјавио да ће земље источног крила НАТО за три године ући у директну војну конфронтацију са Русијом и да због тога западне војна алијанса мора „усвојити трогодишњи план припрема за конфронтацију“.

         Немачки савет за спољне односе, има нешто другачију али такође песимистичку процену:

         „Западне земље имају на располагању пет до девет година да се припреме за одбијање руске агресије. НАТО је у неповољном положају јер је Русија своју економију већ превела на војне колосеке и стиче борбено искуство, а САД и њихови европски савезници, иако имају све мање времена, значајно заостају у низу области“.

         И немачки министар одбране Борис Писторијус види своје беле мишеве: инвазију руских хорди на „европску цватућу башту”.

         Он је почетком новембра поднео извештај о „спремности за рат са Руском Федерацијом“. Његов главни закључак је да је сукоб са Русијом неизбежан у року од пет до десет година.

         „После скоро две године рата у Украјини, руски војни потенцијал је већи него што изгледа. Руска војска ће бити у потпуности опремљена, а већ је стекла велико борбено искуство. Руска борбена моћ убрзо ће премашити потенцијал НАТО за одвраћање у случају конвенционалног (ненуклеарног) рата у Европи“.

          Немачки ZDF још је песимистичкији: „НАТО неће моћи да заустави руске трупе у случају војног напада. Ако Русија одлучи да крене у офанзиву, НАТО ће морати да је заустави на граници. А НАТО тренутно није за то способан. С овим се слажу све земље НАТО-а“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари