Столтенберг уцењује ЕУ: Не смемо дозволити да Русија победи – МОРАТЕ плаћати и за санкције и за Украјину

„МОРАМО ПРЕСТАТИ ДА СЕБЕ ЖАЛИМО И ПРОШИРИТИ ПОМОЋ УКРАЈИНИ“

* У Европарламенту рекао: „Ако Русија победи, схватиће да може да користи силу. Ако нисте забринути за морални аспект подршке народу у Украјини, онда би требало да будете забринути за сопствене безбедносне интересе. Дакле, морате да платите!

* ФАКТИ: Генсек НАТО је грмио у Стразбуру: МОРАТЕ ДА ПЛАТИТЕ. Чак је, приписујући то Русији, изговорио: „Ово је обнова система интересних сфера, када велике земље могу да одлучују шта мале треба да раде“.  А кад је НАТО усисавао цео исток Европе и продирао у Украјину – то тобоже нија имало везе ни са каквом „интересном сфером“ Запада. То је било чисто човекољубље и ширење демократије...

_______________________________________________________

          ГЕНЕРАЛНИ секретар НАТО Јенс Столтенберг позвао је Европу да издржи последице санкција и настави да пружа помоћ Украјини.

          У обраћању посланицима Европског парламента, додатно је рекао:

           „Неопходно је платити последице санкција, војну помоћ Украјини, хуманитарну помоћ, иначе ћете касније морати да платите више. Морамо запамтити да ми, ЕУ и НАТО, плаћамо само новцем, а народ Украјине плаћа животима. Морамо да престанемо да себе жалимо и проширимо помоћ“.

          Генсекалијансе је додао да не треба дозволити Русији да победи, јер би у супротном дошло до угрожавања безбедности других земаља:

          „Ако Русија победи, схватиће да може да користи силу. Ово је обнова система интересних сфера, када велике земље могу да одлучују шта мале треба да раде. Ово ће нас учинити рањивијим. Ако нисте забринути за морални аспект подршке народу у Украјини, онда би требало да будете забринути за сопствене безбедносне интересе. Дакле, морате да платите!“

          Столтенберг је на крају нагласио да су постали немогући досадашњи односи са Русијом.

          Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари