The Daily Telegraph: Источном крилу НАТО догодио се квар на GPS опреми

ПРОБЛЕМЕ ИМАЈУ И УЧЕСНИЦИ НАТОВСКЕ ВЕЖБЕ STEADFAST DEFENDER-2024

Адмирал Роб Бауер

* Вежба има за претпоставку „руски напад на савезничку територију“. Председавајући војног комитета НАТО-а – холандски адмирал Роб Бауер - рекао је да се и цивили морају припремити за рат великих размера са Русијом. Устврдио је да ће до тог рата доћи у наредних 20 година

______________________________________________________________

          БРИТАНСКИ лист The Daily Telegraph објавио је да се на војној опреми источног крила Северноатлантске алијансе догодио квар на GPS опреми.

          Пренео је ову изјаву команданта естонских одбрамбених снага Мартина Херема: „Регистровали смо кпроблеме са пријемом сигнала на бродовим и у ваздушном саобраћају“.

          Сигнал је, према његовим речима, био нестабилан над територијама Естоније, Летоније, Литваније, Финске и Пољске.

          Управо на територијама побројаних земаља се одржава НАТО вежба  Steadfast Defender 2024, највећа војна вежба алијансе у последњој деценији. Уз учешће око 90 хиљада војника.

          Немачка новинска агенција DPA је објавила да ће током вежбе бити тестирано узбуњивање и распоређивање националних и мултинационалних копнених снага.

          Вежба има за претпоставку „руски напад на савезничку територију“.

          Председавајући војног комитета НАТО-а – холандски адмирал Роб Бауер - рекао је да се и цивили морају припремити за рат великих размера са Русијом.

           Навео је да ће до тог рата доћи у наредних 20 година.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари