Истрага против десет митрополита у Грчкој због порез

ВАНРЕДНА СЕДНИЦА ГРЧКОГ СИНОДА ЗАКАЗАНА ЗА 10. ДЕЦЕМБАР

  • Митрополит Павле је, наглашавајући да архијерејима који су „скупљали новац за себе“ није место у цркви, указао да је у Грчкој некада било пуно добротвора, а да сада преовладавају отимачи, као и да земљу „разара похлепа“

        У ГРЧКОЈ се води истрага против десет митрополита због сумње да су утајили порез и како би се утврдило порекло новца на њиховим рачунима, у вредности од више од милион евра.

       Позивајући се на грчки лист „Етнос“, Верска информативна агенција (ВИА) наводи да имена већине архијереја који су под истрагом нису позната, али да је према незваничним подацима, међу њима и митрополит Никеје који је кандидат за првојерарха.

       Ванредна седница Синода заказана је за 10. децембар, а митрополит месинијски Хризостом изјавио је де ће једна од тема бити и истрага против митрополита, као и да Црква има поверења у контролне механизме државе и у судство.

       Митрополит Павле је, наглашавајући да архијерејима који су „скупљали новац за себе“, није место у цркви, указао да је у Грчкој некада било пуно добротвора, а да сада преовладавају отимачи, као и да земљу „разара похлепа“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари