Америка је заснована на геноциду

АМЕРИЧКИ ЛИБЕРАЛНИ АКТИВИСТА И РЕЖИСЕР МАЈКЛ МУР ИЗЈАВИО ДА ЈЕ УБИЈАЊЕ У ПРИРОДИ АМЕРИКАНAЦА

         АМЕРИЧКИ либерални активиста и филмски режисер Мајкл Мур изјавио је да масовно убиство деце у школи у Њутауну одражава природу Америке и да је ова држава заснована на геноциду.

         „Не волим што то морам да кажем, али убијање је наш начин. Почели смо Америку геноцидом, а потом је градили на робовима.

         Убијања оружјем ће се наставити – јер то смо ми“, написао је Мур на „Твитеру“.

         „Земља која званично одобрава ужасно насиље (инвазија на Ирак, убиства беспилотним летелицама, смртна казна) изненађена је када се један двадесетогодишњак у то укључи,“ написао је Мур.

         Он је у осталим порукама на "Твитеру" поставио питање „зашто се ово дешава само у Америци“ и оценио да проблем није само у оружју, него у деловању Националног удружења за наоружање.

         „НРА мрзи слободу. Они не желе да имате слободу да пошаљете своју децу у школу и да очекујете да се врате жива. Време је за акцију. Дебате и дискусије су завршене. Као што нико не води дебату о томе да ли је силовање легитимно – и ова дебата о наоружању је окончана“, закључио је Мур.

         Он је у једној поруци иронично прокоментарисао да је масакр у Њутауну могао бити спречен да је Ланзина мајка била овлашћена да поседује оружје. Она јесте имала дозволу, а убиства су, према наводима у медијима, управо и извршена њеним наоружањем.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари