Дронови вратили топовској и ракетној артиљерији статус „бога рата“

ПОЧЕЛО СА ЈЕФТИНИМ КИНЕСКИМ КВАРОПТЕРИМА MAVIC НА ЕЛЕКТРИЧНИ ПОГОН

Кинески Mavic

* Бивши начелник Генералштаба Оружаних снага РФ генерал армије Јуриј БАЛУЈЕВСКИ: „Једноставни комерцијални квадрокоптери готово у потпуности су решили вековни проблем извиђања, циљања и кориговања артиљеријске ватре. Дрон који стално лебди изнад подручја које је под ватром омогућава да артиљерија користи конвенционалне пројектиле са прецизношћу и ефикасношћу која се може упоредити са испаљивањем прецизно навођене муниције“

_______________________________________________________

         ЈЕДНОСТАВНИ кинески комерцијални квадрокоптери направили су праву револуцију у употреби топовске и ракетне артиљерије, изјавио је бивши начелник Генералштаба Оружаних снага РФ (2004-2008), генерал армије Јуриј Балујевски.

        Руски војни концерн Алмаз-Антеј најавио је свој нови мултифункционални дрон за навођење артиљеријских и ракетних пројектила.

       Користиће се за извиђање и одређивање циљева у даљем току специјалне војне операције у Украјини.

       Генерал Балујевски објашњава:

       „Једноставни комерцијални квадрокоптери готово у потпуности су решили вековни проблем извиђања, циљања и кориговања артиљеријске ватре. Дрон који стално лебди изнад подручја које је под ватром омогућава да артиљерија користи конвенционалне пројектиле са прецизношћу и ефикасношћу која се може упоредити са испаљивањем прецизно навођене муниције“.

       Генерал прецизира да је то значајно смањило и број топова и број граната потребних за успешно ратовање:

       „Дронови су омогућили да традиционална артиљерија поново постане `бог рата` и да постане незаобилазна  као током Првог светског рата. Квадрокоптер Mavic кинеске компаније DJI постао је прави симбол модерног рата“.

       Исто се, по његовом мишљењу, може рећи и за једноставне и јефтине беспилотне летелице типа авиона, какав је руски Орлан-10 чија  су додатна предност  бензински мотори уместо електричних, што значајно повећава њихов боравак у ваздуху.

       „Нема сумње да интеграција беспилотних летелица са високопрецизним наоружањем још није исцрпила могућности“, закључио је бивши начелник руског Генералштаба.

       Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари