Лукашенко: Желимо да купимо сво наоружање укључено у вежбу „Савезничка одлучност-2022“

БЕЛОРУСКИ ЛИДЕР РАЗГОВАРАО СА РУСКИМ МИНИСТРОМ ОДБРАНЕ СЕРГЕЈОМ ШОЈГУОМ

* У другој фази руско-белоруских војних маневара - од 10. до 20. фебруара -  биће одржана заједничка вежба „Савезничка одлучност-2022“ са акцентом на „одбијању спољне агресије“. У њу ће бити укључени и ракетни системи С-400

________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Белорусије Александар Лукашенко објавио је да планира да од Русије купи безмало сво наоружање и војну опрему укључену у текуће у руско-белоруске маневре.

       „Премешта се доста војне опреме из Русије у Белорусију, укључујући и модерну... За нас је веома важно да наши војници не само да виде ту опрему на слици, већ и да је, како се каже, `опипају`. Они ће заједно са Русима, њиховом браћом, научити како да користе ту технику. То је веома важно за нас, јер планирамо да од Русије набавимо безмало сву опрему која ће бити овде ове и следеће године“, рекао је Лукашенко на састанку са руским министром одбране Сергејем Шојгуом.

       Према његовим речима, то је важно за обе земље „у вези са начином на који се сада понашају и НАТО и Украјина“.

       Шојгу је у разговору дао високу оцену пребацивању група јединица руског Источног војног округа у Белорусију, као и њиховом пријему на белоруској територији.

       Маневри ће имати две етапе.

       У првој, до 9. фебруара, биће увежбавана заштита и одбрана важних државних и војних објеката, заштита државне границе Белорусије у ваздушном простору, провера спремности и способности снага ПВО.

       Током друге фазе - од 10. до 20. фебруара -  биће одржана заједничка вежба „Савезничка одлучност-2022“ са акцентом на „одбијању спољне агресије“.

       У вежбу ће бити укључени и ракетни системи С-400.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари