Командант снага НАТО у Европи: Србија и Срби су највећи проблем на Балкану

ТВРДИО У СЕНАТУ САД ДА РУСИЈА ОДНОСЕ СА ВРХОМ РС КОРИСТИ ЗА ПОДРИВАЊЕ ИНСТИТУЦИЈА БиХ

  • Упитан која је земља највећи проблем у регији, генерал Куртис СКАПАРОТИ одговорио - Србија. Како је објавила Ал Џазира, на поновно питање - да ли је то Србија или Република Српска, рекао је - Србија, као држава, али и уопште српска популација на Балкану   
  • ФАКТИ: Генерал Скапароти је класични амерички милитариста. Пре њега је командант снага нАТО  у Европи био такође јастреб – генерал Филип Бридлав. Такође милитариста и русфоб (што значи – и србофоб). Бридлав је био ЏонМекејн у униформи. И Скапароти је Џон Мекејн у униформи

          ТОКОМ слушања пред Одбором америчког Сената за оружане снаге, командант снага НАТО-а у Европи - генерал Куртис Скапароти – рекао је да је јачање руског утицаја у Европи највећи проблем и на цивилном и на војном плану, а посебно на западном Балкану.

          Он је рекао да Русија користи односе с челницима Републике Српске за подривање институција Босне и Херцеговине.

          Генерал Скапароти нагласио је да Русија покушава да спречи евроатлантски пут појединих земаља у регији, и додао да су међународна заједница и САД гарант стабилности на Балкану.

          “Скапароти је изразио је дубоку забринутост да недостатак дипломатских активности доприноси ширењу руског утицаја на Балкану. Упитан која је земља највећи проблем у регији, одговорио је - Србија. На поновно питање - да ли је то Србија или Република Српска, рекао је Србија, као држава, али уопштено српска популација на Балкану - јавља репортер Ал Џазире.

          Командант НАТО-а је истакао да су Сједињене Америчке Државе испустиле из вида подручје западног Балкана, закључујући да је потребан већи војни, али и дипломатски, ангажман у регији.

          (Фена)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари