РАСМУСЕН: КФОР ће на северу Косова деловати пажљиво, чврсто и непристрасно

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАР НАТО ИЗЈАВИО ДА ЋЕ БЕОГРАД И ПРИШТИНА

МОРАТИ ДА ПРОНАЂУ „ОДРЖИВО РЕШЕЊЕ ЗА НИЗ ВАЖНИХ ПИТАЊА“

Андрес Фог Расмусен

         БРИСЕЛ, (ФоНет) - Припадници НАТО на северу Косова делују непристрасно и статусно неутрално, изјавио је генерални секретар НАТО Андрес Фог Расмусен, додајући да је најновији развој догађаја на Косову одложио планирано повлачење дела састава КФОР-а.

         Расмусен је, подносећи годишњи извештај, истакао како су припадници КФОР-а на Косову ефективно реаговали на неочекивано заоштравање напетости, објављено је данас на сајту НАТО.

         У извештају који је представио у четвртак наводи се и да ће НАТО почетком године поново размотрити ситуацију и потом одлучити у којој фази треба снизити ниво присуства КФОР-а.

         „НАТО подржава наставак дијалога између Београда и Приштине под окриљем Европске уније, јер је то једнини пут за излазак из кризе. Обе стране мораће да пронађу одрживо решење за низ важних питања, као и допринети помирењу и нормализацији односа“, навео је Расмусен.

         Он је изјавио да ће, услед повећане тензије и сукоба на северу Косова, КФОР деловати пажљиво, чврсто и непристрасно, како би се свим грађанима Косова гарантовало стабилно окружење, слобода кретања и безбедност.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари