Расмусен прети Русији „још дубљом међународном изолацијом”

ТВРДИ ДА ЈЕ У ТОКУ КАМПАЊА ПРОРУСКИХ СЕПАРАТИСТА СРАЧУНАТА НА ДЕСТАБИЛИЗАЦИЈУ УКРАЈИНЕ КАО ДРЖАВЕ

  • Идентичне акције против власти у Кијеву, које су се завршиле антиуставним превратом, НАТО  је назвао „изразом легитимне воље украјинског народа”

         ОДЛАЗЕЋИ генерални секретар НАТО Андерс Фог Расмусен оптужио је Русију да покушава да одређује курс Украјине, чак и да јој га диктира. Истовремено је Москви припретио „још дубљом међународном изолацијом”.

         У  тексту објављеном у данском листу Politiken, додао је: „Русија је пред избором: или ће престати да оптужује друге за оно што сама чини, повући трупе од границе са Украјином и придржавати се својих међународних обавеза и тако почети да враћа поверење, или ће се суочити са још дубљом међународном изолацијом”.

         Данац  се, иначе, данас у Бриселу, огласио и тврдњом да су протести на истоку Украјине „организована кампања проруских сепаратиста”. Учинио је то у тренуцима када су украјински специјалци, на челу са вд министра унутрашњих послова Арсеном Аваковом, уапочињали „операцију” у Славјанску.

         Идентичне акције против власти у Кијеву, које су се завршиле антиуставним превратом, НАТО  је назвао „изразом легитимне воље украјинског народа”.

         А данас је још изговорио: „Крајње сам забринут због даље ескалације напетости на истоку Украјине. У току је организована кампања проруских сепаратиста срачуната на дестабилизацију Украјине као суверене државе. Апелујем на Русију да предузме конкретне кораке у циљу деескалације ситуације и да повуче војне јединице, укључујући и специјалне, од границе са Украјином”.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари