Столтенберг: Западни Балкан је регион од стратешког значаја за НАТО

ТВРДИ ДА ЈОШ ИМА „ВЕОМА ЛЕПА СЕЋАЊА НА ДЕТИЊСТВО У БЕОГРАДУ”

  • Генерални секретар НАТО: „Суочавамо се са најкомплекснијом и непредвидивом безбедносном ситуацијом у једној генерацији”

          „ЈОШ имам веома лепа сећања на детињство у Београду. Задржао сам блиске односе са овом земљом. Имао сам задовољство да угостимо председника Александра Вучића прошле године у седишту НАТО-а. Ценим позитивну улогу коју Србија игра у изградњи безбедности на Балкану кроз посвећеност дијалогу Београда и Приштине и кроз кораке које је предузела за изградњу бољих односа са својим балканским суседима”, рекао је први човек НАТО-а Јенс Столтенберг у ексклузивном интервјуу за „Политику”.

          Безбедносну ситуацију у свету оценио је овим речима:

          „Суочавамо се са најкомплекснијом и непредвидивом безбедносном ситуацијом у једној генерацији. Нестабилност на Блиском истоку и у северној Африци, наметљива Русија која крши међународне границе, нуклеарно јачање Северне Кореје и развој интерконтиненталних балистичких ракета фундаменталне су претње глобалној сигурности и стабилности. Изазови као што су тероризам и сајбер напади не знају границе, те додатно поткопавају нашу безбедност”.

          По његовом мишљењу, западни Балкан је регион од стратешког значаја за НАТО.       

          http://www.politika.rs/scc/clanak/397442/NATO-potpuno-postuje-neutralnos...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари