Имам Махић: Њихов Свети Сава створио претпоставке за српски национализам и фашизам

ДОДИК: „ИЗ У РС НЕМА НИКАКВИХ ПРОБЛЕМА – У КОЗАРЦУ СУ ИЗГРАДИЛИ СВЕ ШТО СУ ХТЕЛИ“

 

* Током верске службе у приједорском насељу Козарац, главни имам Меџлиса Исламске заједнице Амир Махић на Савиндан, 27. јануара: „То је човек на чијем учењу и идеологији је зачета једна секта, коју ми овде добро познајемо. То је српска православна секта... Он је зачетник идеологије мржње према другоме

* ФАКТИ: Овај Махић је већи исламски „научник“ од Мустафе Церића. Открио је фашизам, односно – његове корене, седам векова пре него што је настао! Било би добро да се од његових открића уплаши његова ИЗ БиХ...

______________________________________________________

           ИМАМ Меџлиса Исламске заједнице Амир Махић у Козарцу говором мржње о Светом Сави и Српској православној цркви повредио је све Србе, рекао је председник Републике Српске Милорад Додик.

           - То је говор мржње и не доприноси толеранцији. Исламска заједница нема никаквих проблема у Републици Српској, а у Козарцу су изградили све што су хтели - рекао је Додик.

           Нагласио је да је говор имама Амира Махића био потпуно непотребан.

           - То све говори о њему - јасан је Додик.

           Подсећамо, током верске службе у приједорском насељу Козарцу главни имам Меџлиса Исламске заједнице Амир Махић Светом Сави приписао је фашизам, а Српској православној цркви секташтво.

           Махић је током службе на Савиндан, 27.јануара истакао да је Свети Сава био "веома контраверзна личност", да је то "један од чиновника СПЦ" и да је "лаж да је просветитељ".

           - Шта је с друге стране, из угла православаца из других дијелова свијета, тај човјек? То је човјек на чијем учењу и идеологији је зачета једна секта, коју ми овдје добро познајемо. То је српска православна секта - рекао је Махић.

           Према Махићевим речима "зачетник идеологије мржње према другоме је управо Свети Сава", а две основне идеолошке поставке на којима је утемељено светосавље су национализам и фашизам.

           https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=501859

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари