Јесте ли изненађени што ће Караџић затворску казну издржавати у Британији? Наравно да нисте!

„МЕХАНИЗАМ“ КОЈИ ЈЕ НАСЛЕДИО ХАШКИ ТРИБУНАЛ ВЕЋ ДОБИО САГЛАСНОСТ ЛОНДОНА

* ФАКТИ: Ако сте ипак изненађени што први председник Републике Српске неће своје НАТО-тамничке дане проводити у, на пример, у Италији, Шпанији, Мађарској или Грчкој, онда мора да сте све до данас изненађени што је „високи представник“ у БиХ био Педи Ешдаун и што су на том положају била ДВА Аустријанца – Волфганг Петрич и Валентин Инцко (све до данас). Нимало узгред: мрља на историји Србије заувек ће остати Караџићево хапшење и изручење 2008-ме. Толика да ће у мрљу претварати оне који су тада Србијом владали!

___________________________________________________

       MЕЂУНАРОДНИ механизам за кривичне судове у Хагу донeо је данас одлуку да први председник Републике Српске Радован Караџић остатак изречене казне служи у затвору у Великој Британији.

       Након изрицања пресуде био је у притворској јединици у Хагу.

       Ројтерс јавља да је британско Министарство спољних послова данас саопштило да је Велика Британија сагласна да Караџић буде пребачен у затвор у тој земљи ради служења остатка казне.

       Из Међународног механизма је саопштено да је властима Велике Британије раније упућен званичан захтев да размотре могућност да Караџић у тој земљи служи остатак казне.

       - Уколико власти Британије прихвате захтјев, о томе треба да обавесте Караџића и предузму све неопходне мере да он буде пребачен што је пре могуће - наводи се у саопштењу.

       Караџић (75) је 2016. године првостепено осуђен на 40 година затвора, а након жалбеног поступка суд у Хагу му је 2019. године изрекао казну доживотног затвора.

       Први председник Републике Српске ухапшен је у Србији и предат Трибуналу у Хагу 2008. године.

 


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари