Путин: Ако неко покуша да се споља умеша у Украјини – суочиће се са муњевитим одговором Русије

УПОЗОРИО ЗАПАД ДА СУ ОДЛУКЕ О МУЋЕМ „МУЊЕВИТОМ ОДГОВОРУ“ – У МОСКВИ ВЕЋ ДОНЕТЕ

* „Запад је хтео да проблеме прошлости пренесе у садашњи живот. Зато је хтео да нас сатера у медвеђу недођију, али није остварио тај циљ, па је кренуо у рат у економији. Још су они који нам нису пријатељи - ослањајући се на русофобију - створили ново геополитичко оружја и претворили Украјину у анти-Русију

* „Рачунали су да ће брзо подрити нашу финансијску и економску ситуацију, да ће изазвати панику на тржиштима и колапс банкарског система. Међутим, та политика Запада према Русији је пропала. Привреда Русије чврсто стоји на ногама, а финансије функционишу ритмично“

_________________________________________________________

       ВЛАДИМИР Путин је поново продемонстирао да ће са Западом разговарати како никад није. Чак ни на Минхенској безбедносној конференцији у фебруару 2007-ме.

       У наступу пред националним саветом законодаваца, упозорио је:

       „Ако неко споља пожели да се умеша у ситуацију у Украјини, тако да то Русији ствара неприхватљиву стратешку претњу - одговор ће бити муњевит. Одлуке које се на то односе - већ су донете“.

       Руски лидер је у наставку оценио да никоме није потребна тако велика земља као што је Русија и да је на Западу доживљавају као опасност. Додао је да су и „они на Западу“ сами  опасност:

       „Запад је хтео да проблеме прошлости пренесе у садашњи живот. Зато је хтео да нас сатера у медвеђу недођију, али није остварио тај циљ, па је кренуо у рат у економији. Још су они који нам нису пријатељи - ослањајући се на русофобију - створили ново геополитичко оружја и претворили Украјину у анти-Русију“.

       Нагласио је: „Сви задаци специјалне војне операције у Украјини сигурно ће бити остварени како би били гарантовани мир и безбедност становника Доњецке и Луганске Републике, руског Крима и за читаву нашу земљу у историјској перспективи“.

       - План Запада да економски задави Русију пропао је. Пропада им и садашњи план. Противници већ дуже време воде економски рат против Русије. Наступали су корак по корак. Уводе нам све нова и нова ограничења - користећи све врсте изговора, а понекад и без изговора. Рачунали су да ће брзо подрити нашу финансијску и економску ситуацију, да ће изазвати панику на тржиштима и колапс банкарског система. Међутим, та политика Запада према Русији је пропала“.

       Према Путиновим речима, привреда Русије чврсто стоји на ногама, а финансије функционишу ритмично.

       Руски лидер је такође нагласио да рачуна да ће у ​​западним земљама поводом санкција превладати здрав разума јер наносе штету и онима који за њима посежу.


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари