Путин: Државност Украјине може претрпети веома озбиљан, непоправљив ударац

ПРЕДСЕДНИК РФ УПОЗОРИО ДА ЈЕ ЊЕГОВУ ЗЕМЉУ НЕМОГУЋЕ ПОБЕДИТИ        

Руски војник поред вишецевног ракетног бацача

* „Русију је немогуће победити. Сада је иницијатива на фронтовима специјалне војне операције у потпуности у нашим рукама“

_________________________________________________________________

         УКРАЈИНСКА контраофанзива је пропала, а ако се тако настави ускоро ће државност те земље бити под знаком питања, рекао је руски председник Владимир Путин.

         - Украјина је одбила да преговара са Русијом – будале, све би се одавно завршило - истакао је Путин.

         Додао је да је Русија увек штитила своје интересе – заштитиће их и сада: „Русију је немогуће победити“.

         Посебно је нагласио: „Контраофанзива Оружаних снага Украјине завршена је апсолутним неуспехом. Сада је иницијатива на фронтовима специјалне војне операције у потпуности у нашим рукама. Не само да им је контраофанзива пропала, украјинска државност може да претрпети веома озбиљан, непоправљив ударац. До таквог развоја ситуације довела је неразумна политика актуелног руководства Украјине“.

         Додао је да је то његова одговорност и „резултат њихове политике“.

         Путин је напоменуо да украјинске оружане снаге гранатирају приграничне територије Русије да би скренуле пажњу са својих „апсолутних неуспеха“.

          Члан немачког комитета Бундестага за одбрану Јан Нолте је указао на немогућност победе Украјине у сукобу са Русијом. Према његовим речима, западни политичари већ дуже време не верују у победу Кијева, али га и даље финансирају и снабдевају оружјем да му побољшају позиције на будућим преговорима са Москвом.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари