ПУТИН: Јака одбрана - приоритет државне политике Русије

САВРЕМЕНИ СВЕТ ДАЛЕКО ОД МИРНОГ И БЕЗБЕДНОГ РАЗВОЈА, СТАРИМ КОНФЛИКТИМА СЕ ПРИДОДАЈУ НОВИ, СВЕ ТЕЖИ

          ПРИОРИТЕТ државне политике и руководства земље у условима повећања нестабилности и конфликта јесте обезбеђивање одбрамбене способности Русије, објавио је председник Русије Владимир Путин на свечаном концерту поводом државног празника Дана браниоца Отаџбине.

           "Поуздана одбрамбена способност Русије – то је приоритет наше државне политике. Савремени свет је засад, на жалост, далеко од мирног и безбедног развоја. Постојећим конфликтима придодају се нови, све тежи. Расте нестабилност у многим регионима света. Зато морамо бити спремни да у сваком моменту одбранимо нашу земљу и њене грађане. Морамо умети да прогнозирамо ситуацију у перспективи и да у складу са њом развијамо свој војни потенцијал" - изјавио је шеф руске државе, истакавши да је зато државни циљ да се до 2020. обнове све основне врсте наоружања до нивоа 70 одсто.

          Овај задатак ће решавати руски војно-индустријски комплекс у чију се модернизацију улажу "колосална средства".
"Кардиналне промене у војној сфери – тежак су и сложен процес, али је одавно сазрео. Његово одлагање би значило – довести у питање безбедност земље" - упозорио је Владимир Путин.

          Зато ће Русија организовати "ослонац на људе, на своје традиције и домаће искуство у војној индустрији".

          Путин је подвукао: "У армијској средини је нужно обезбедити здраву моралну климу. Борбени дух Оружаних снага треба да буде на висини. То је професионална и лична одговорност сваког официра и сваког команданта".

          Владимир Путин је скренуо пажњу да Оружане снаге морају бити комплетиране "снажним, високопрофесионалним и добро обученим кадром" који ће бити у стању да решава борбене задатке данас и сутра, а "обавеза је државе да људима у униформи створи неопходне услове за служење и живот".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари