Путин: Ко покуша нуклеарни напад на Русију – неће више постојати!

ОТКРИО ДА ЈЕ УКРАЈИНА У „КОНТРАОФАНЗИВИ“ ИЗГУБИЛА 90.000 ВОЈНИКА, 587 ТЕНКОВА И 1000 ДРУГИХ ОКЛОПНИХ ВОЗИЛА

* У Дискусионом клубу „Валдај“ упозорио: Појавиле су се пукотине између оквира које су створиле земље победнице у Другом светском рату 1945. године и садашње међународне ситуације. Постоји опасност да систем међународног права заснован на Повељи УН буде елиминисан, а да се не створи ништа ново. Ако до тога дође, настаће хаос

* Обавестио учеснике дискусије да је Русија обавила „последње успешно тестирање крстареће ракете Буревестник“ и да је „завршила радове на интерконтиненталној ракети Сармат“

* Одговарајући на питање члана клуба „Валдај“ из Мађарске, нагласио је да је Одеса“ „руски и помало јеврејски град“

_______________________________________________________

          „ИНДИЈА, Бразил и Јужна Африка треба да буду у сталном саставу Савету безбедности УН –  оценио је Владимир Путин.

          Наступивши пред усченицима расправе у Дискусионом клубу „Валдај“, је упозорио да су се појавиле пукотине између оквира које су створиле земље победнице у Другом светском рату 1945. године и садашње међународне ситуације. Потом је упозорио:

          „Постоји опасност да систем међународног права заснован на Повељи УН буде елиминисан, а да се не створи ништа ново. Ако до тога дође, настаће хаос“.

          Руски лидер је усчеснике расправе обавестио да је Русија обавила „последње успешно тестирање крстареће ракете Буревестник“ и да је „завршила радове на интерконтиненталној ракети Сармат“.

          Његово наредно упозорење било је усмерено према свима који би могли да дођу у искушење да покушају са  нуклеарним ударима по територији Русије:

          „За сваког потенцијалног агресора то је унапред неприхватљиво. Ко покуша неће имати апсолутно никакве шансе за опстанак“.

          Путин је саопштио да је Украјина од почетка своје „контраофанзиве“ изгубила 90.000 војника, 587 тенкова и више од 1000 других борбених оклопних возила“.

          Одговарајући на питање члана клуба „Валдај“ из Мађарске, нагласио је да је Одеса“ „руски и помало јеврејски град“.

          За спикера доњег дома канадског парламента, који је организовао овације 98-годишњем бившем припаднику јединице СС „Галиција“ Јарославу Гуњку рекао је да је „или идиот или битанга“.

          За председника Украјине Владимира Зеленског, који је такође аплаудирао том есесовцу, рекао је:

          „Апсолутно је одвратно да нацисти аплаудира председник Украјине у чијим венама тече јеврејска крв. Тим пре што је Гуњко лично уништавао јеврејско становништво“.

           На крају је рекао да Русија „неће залупити своја врата за Европу“, али и да се неће наметати Европи која према Русији, на своју штету, прави гвоздену завесу.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари