Путин наложио да се законом забрани изједначавање СССР са Хитлеровим Трећим Рајхом

ОДБАЦИО ЛАЖИ ИЗ КУХИЊЕ НАВАЉНОГ И ЗАПАДА ДА ДВОРАЦ КОД ГЕЛЕНЏИЧКА ПРИПАДА ЊЕМУ

* Упозорио да је „стављање Совјетског Савеза и нацистичке Немачке у исту раван - врхунац цинизма“

* Владимир ПУТИН: „Ништа што је назначено као моје власништво, не припада ни мени ни мојој блиској родбини и никада није припадало. Никада! Објавили су и како пливам лептир-стилом. Нисам нешто посебно у батерфлају, али понекад волим да пливам тако. Само, код њих је то у некаквом базену, а ја сам пливао тим стилом у Јенисеју 2016. године. Дакле: то је монтажа. Како би рекао један од наших филмских јунака: „Досадно, девојке!“

* Најпознатији московски тв-коментатор Владимир СОЛОВЈЕВ: За тај објекат се интересује и функционер немачке владе Јохан Затхоф. Откуд једном Немцу право да пита шта коме у Русији припада. Иначе, још пре 10 година је објављено да припада бизнисмену Александру Пономаренку“

________________________________________________________

       ВЛАДИМИР Путин наложио је Државној Думи да на пролећном заседању припреми закон којим се забрањује јавно изједначавање улоге СССР и нацистичке Немачке.

       Нагласио је да то могу бити и измене и допуне закона о обележавању победе совјетског народа у Великом отаџбинском рату 1941-1945. И додао: важно је да законску снагу добије забрана јавног изједначавања улоге СССР-а и нацистичке Немачке у Другом светском рату.

       У децембру 2020-те је стални представник Украјине при УН Серхиј Кислица изјавио да нема разлике између совјетских војника и војника Вермахта.

       У мају прошле године администрација америчког председника Доналда Трампа објавила је видео у којем се наводи да су само Сједињене Државе и Британија победиле нацизам у Другом светском рату, а допринос СССР није ни поменуо.

       Путин је тада упозорио да је „стављање Совјетског Савеза и нацистичке Немачке у исту раван - врхунац цинизма“.

       Председник Русије је, иначе, у интернет-општењу са руским студентима одговорио на питање Данила Чемезов, студента треће године Државног нафтн-техничког универзитета у Уфи, које се тицало филмоване тврдње „Фонда за борбу против корупције“, којим диригују Алексеј Наваљни и они који иза њега стоје, да дворац у близини руског града Геленџика припада Путину.

Дворац код Геленџика

       „Ништа што је тамо назначено као моје власништво, не припада ни мени ни мојој блиској родбини и никада није припадало. Никада!“ – нагласио је руски лидер и наставио:   

       „Објавили су и како пливам лептир-стилом. Нисам нешто посебно у батерфлају, али понекад волим да пливам тако. Само, код њих је то у некаквом базену у којем никада нисам био. Чак и не знам какав је то базен. Али, јесам пливао тим стилом. У Јенисеју 2016. године. Дакле: то је монтажа. Како би рекао један од наших филмских јунака: „Досадно, девојке!“.

       Дворцем који није Путинов позабавио се Јохан Затхоф, који је у влади Немачке задужен за сарадњу са Москвом.

       Он је затражио да се руске власти изјасне поводом оптужби из филма који је пласирала фондација Наваљног.

       Путин на то уоште није реаговао, али јесте најпознатији руски тв-водитељ и коментатор Владимир Соловјев:

       „Са којим правом Немац може да било шта захтева од било кога у Русији? Боље би било да објасни како је Наваљни, док је био у Немачкој из медицинских разлога, сачинио лажо `Путиновом дворцу`. Затхоф је представник немачке владе и шта њега, као Немаца, брига шта коме припада у Русији?!“

       Соловјов је подсетио да је један московски лист пре 10 година писао да је власник `дворца` руски бизнисмен Александар Пономаренко.

       Додао је да је Александар Ткачев 2011. године, док је још био губернатор Краснодарског Краја, такође рекао ко је власник тог објекта.     

       Соловјев се поново обратио Затхофу, речима:

       „Можда може да објасни како је лични гост Немачке, фирер опозиције Наваљни, све ово снимао док је био изван Русије? Док је био под заштитом тајних службе Немачке која је на њега трошила новац својих пореских обвезника“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари