Путин: Наше модерно оружје је супериорно западном, нуклеарно смо модернизовали 95 одсто

МОСКВА ОШТРО УПОЗОРИЛА АМЕРИКАНЦЕ ДА НЕ ПРЕМЕШТАЈУ СВОЈЕ НУКЛЕАРНЕ БОМБЕ У БРИТАНИЈУ

Са учесницима трибине „Све за победу“

* Председник РФ навео да руска војна индустрија ради у три смене и да су од почетка Специјалне војне операције значајно повећане испоруке фронту дронова, артиљеријске муниције... Личне заштитне опреме – 10 пута, тенкова – 5 пута, борбених возила пешадије 3,5 пута...

* „Предвиђали су нам рецесију, неуспех, колапс. Говорили су да ћемо се под притиском санкција повући, предати, распасти. Желео бих да им покажем познати гест (средњим прстом), али то нећу учинити. У сваком случају, неће им ништа успети. Наша привреда расте, за разлику од њихове. Постала је највећа у Европи и пета у свету по паритету куповне моћи“

____________________________________________________________

         ВОЈНА индустрија Русије у три смене. Сваког дана. Обим производње стално расте, а савладава се и производња фундаментално нових оружја и војне опреме – рекао је Владимир Путин.

         Навео је да су од почетка Специјалне војне операције значајно повећане испоруке фронту дронова, артиљеријске муниције... Личне заштитне опреме – 10 пута, тенкова – 5 пута, борбених возила пешадије 3,5 пута.

         Руски лидер је посебно указао: „Стратешке нуклеарне снаге смо модернизовали 95%. Оне су поуздан ослонац наше стратешке безбедности. И буквално и фигуративно. Тим пре што смо њихову поморску компоненту обновили фактички 100 одсто. Исте резултате ћемо постићи на целој линији наоружања.”

         У наставку је додао: „Ако упоредимо савремено оружје НАТО-а и оружје последњих година совјетских времена, совјетско је било на неки начин инфериорно, али - не увек. А ако узмемо наше најновије оружје, оно је очигледно супериорније од свега што имају конкуренти. Мислим на ракетну технику, оклопна возила и све оно што се користи на ратишту“.

         Руски лидер је учесницима трибине „Све за победу“ рекао и да је економија земље издржала притисак без преседана и да наставља да се самоуверено развија:

         „Предвиђали су нам рецесију, неуспех, колапс. Говорили су да ћемо се под притиском санкција повући, предати, распасти. Желео бих да им покажем познати гест (средњим прстом), али то нећу учинити. У сваком случају, неће им ништа успети. Наша привреда расте, за разлику од њихове. Постала је највећа у Европи и пета у свету по паритету куповне моћи“.

         Истакао је да господари неонациста, који су преузели власт у Украјини после државног удара 2014-те, циљају на наставак сукоба са Русијом. Да желе да их и даље користе као оруђе у борби против Русије.

         „Постајемо самодовољна земља у економској, финансијској, одбрамбеној и безбедносној и социјалној сфери. Величина Русије испољава се и у јачању нашег суверенитета“ – закључио је Путин.

         Претходно је заменик шефа руске дипломатије Сергеј Рјабков рекао да Русија - осим оног које се већ налази у Белорусији - не намерава да размешта своје тактичко нуклеарно оружје у иностранству.

          Додао је да Русија најоштрије упозорава САД да не нуклеарно оружје не премештају на британску територију.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари