Путин: Парола „Русија Русима“ штети и Русима и Русији

„ЗАПАД УДАРА ПО СЕВЕРНОМ ТОКУ-2 ДА БИ РУСИЈА ФИНАНСИРАЛА ЊЕГОВ ГЕОПОЛИТИЧКИ ПРОЈЕКАТ У УКРАЈИНИ“

* Осврћући се полемички на говор Владимира Жириновског, Владимир Путин рекао: „Ви сте добар специјалиста за Исток, укључујући и Турску. Рекли сте да су дошли варвари са Истока и уништили православну империју. Али, пре него што су дошли варвари са Истока, и сами то добро знате, прво су дошли крсташи са Запада и ослабили православну империју“

_______________________________________________________

       ДА БИСМО сачували своју мултиетничку земљу, представник сваке етничке групе мора да осећа да у њој има подршку. Примитивно национализам штети Русији, рекао је Владимир Путин.

       Током разговора видео-везом са шефовима посланичких клубова у Државној Думи, на исту тему је још додао:

       „Руски народ је државотворни народ. Он је основа читаве наше мултинационалне Русије. Зато је, наравно, руски народ заинтересован за очување земље у којој је он главна саставна сила. Али, да би се сачувала Русија, која је мултинационална и мултиконфесионална, неопходно је да представници сваке етничке групе, чак и најмање, осећају да је ово њихова отаџбина, да немају другу. Да су заштићени и спремни да положе живот како би одбранили нашу земљу “.

        Све ово је била Путинова реакција на  лидера Либерално-демократске партије Русије Владимира Жириновског.

        „Ако боље размислимо и сагледамо проблем, схватићемо да национализам под паролом `Русија Русима` наноси штету и Русима и Русији. Доприноси њеном слабљењу изнутра. То не смемо да дозволимо!“

        Руски председник је нагласио да се поштују и развијају култура и историја сваке нације, као и порекло сваке нације.

 

        Подсетио је и на неке историјске чињенице и околности:

       „Ви сте добар специјалиста за Исток, укључујући и Турску. Рекли сте да су дошли варвари са Истока и уништили православну империју. Али, пре него што су дошли варвари са Истока, и сами то добро знате, прво су дошли крсташи са Запада и ослабили православну империју. Тек тада су уследили последњи ударци после којих је империја била заузета“.

       У истом разговору са кључним фигурама у Думи, Путин је оценио да су напади на Северни ток 2 покушај приморавања Москве да плати геополитички пројекат Запада у Украјини.

       „Зашто се све врти око Северног тока 2? Желе да натерају Русију да плати за њихов [западни] геополитички пројекат у Украјини“ – подвукао је.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари