Путин Западу предложио „суштинске преговоре о неширењу НАТО на исток“

СА ИНИЦИЈАТИВОМ ИСТУПИО У КРЕМЉУ ЗА ВРЕМЕ ЦЕРЕМОНИЈЕ ЗА НОВЕ СТРАНЕ АМБАСАДОРЕ

* Новим амбасадорима рекао: „Потребне су нам законске и правне гаранције неширења (НАТО) јер наше западне колеге нису испуниле своје усмено даване обавезе“

* Познати московски војни експерт пуковник Игор КОРОТЧЕНКО разјаснио смисао Путиновог употзорења САД и НАТО да не примичу ракете на 5-10 минута лета до Москве: «Руске вишенаменске атомске подморнице у сталној су приправности у Атлантику. Хиперсоничне ракете морског базирања „Циркон“, којим могу да буду опремљене, лете девет пута брже од звука па им до Вашингтона треба само око пет минута“

________________________________________________________

       ВЛАДИМИР Путин предложио је НАТО отпочињање суштинских преговора о „неширењу Алијансе на исток“.

       На данашњој церемонији предаје акредитивних писама у Кремљу, руски лидер је посебно је нагласио:

        „Потребне су нам законске и правне гаранције неширења јер наше западне колеге нису испуниле своје усмено даване обавезе“.

       Открио је да Москва не поставља никакве посебне услове за вођење преговора, али сматра да је неопходно да земље чланице НАТО респектују интересе Москве.

       У наставку је амбасадорима који му предали акредитиве предочио:

       „Русија је заинтересована за конструктивну и равноправну међународну сарадњу и то остаје главни постулат наше спољне политике. Надам се да ћете овај сигнал пренети руководствима својих држава“.

       Председник РФ је јуче упозорио Вашингтон и Брисел: ако се ваши ударни системи појаве у Украјини, па им до Москве буде потребно само 5-10 минута лета, и наше ракете ће бити на тачкама са којима ће им бити довољно само 5 минута лета...

       Шта је био прави смисао овог упозорења објаснио је познати московски војни експерт пуковник Игор Коротченко:

       «Ако се Вашингтон одлучи за ескалацију, мораће да води рачуна да су руске вишенаменске атомске подморнице у сталној приправности у Атлантику. Хиперсоничне ракете морског базирања „Циркон“, којим могу да буду опремљене те подморнице, лете девет пута брже од звука па им до  Вашингтона треба само око пет минута“.

       Сам Путин је јуче објавио да руска ратна флота добија још један тип хиперсоничних ракета.

       Такође су девет пута брже од звука, али имају осетно већи домет од «Циркона» који погађају бродове удаљене до 400 километара.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари