Путин: Режим у Кијеву одмах да обустави војна дејства против независног Донбаса

РУСКИ ЛИДЕР У ОБРАЋАЊУ НАЦИЈИ О ПРИЗНАЊУ ДНР И ЛНР И ОДБИЈАЊУ САД И НАТО ОД УКРАЈИНЕ

* Савремену Украјину је у сваком погледу и у целини створила Русија. Тачније: бољшевичка, комунистичка Русија и поклонила јој и исконске руске земље

* Данашњу Украјину са пуним правом можемо назвати Украјина „Владимир Иљич  Лењин“! Донбас су напросто угурали у Украјину. Тамошњи „захвални“ потомци су пообарали све споменике Лењину. Они то зову – декомунизација. Само, кад је то кренуло – не треба се заустављати на пола пута. Спремни смо да покажемо шта за Украјину значи истинска декомунизација

* Преврат на кијевском Мајдану америчка амбасада је помагала са милион долара дневно. Још су десетине милиона долара уплаћиване на рачуне лидера опозиције. Украјина је сатерана под спољно управљање које се не остварује само по налозима из западних престоница, него и преко целе мреже страних саветника, НВО и других структура инсталираних у Украјини

* Украјинска армија је фактички интегрисана у НАТО и њоме се може директно управљати из натовских штабова. САД и НАТО без зазора освајају Украјину као потенцијални театар војних дејстава. Само прошле године је у војним вежбама у Украјини учествовало више од 23.000 војника. За ову годину планирано више од десет војних вежби са НАТО. Очито је то фасада за брзо повећавање бројности формација НАТО у Украјини

* Када је Бил Клинтон 2000-те био у посети Москви – ово први пут говорим – питао сам га: како би се Америка поставила према уласку Русије у НАТО? Нећу откривати све подробности тог разговора, али је Клинтонова реакција била веома суздржана

* Кијев се спрема за трећи блиц-криг против Донбаса. Зато одмах мора бити донето давно сазрело решење – признати суверенитет и независност Доњецке Народне Републике и Луганске Народне Републике. Молим Федерално Собрање (парламент) да подржи то решење и да ратификује споразуме о пријатељству и узајамној помоћи између Русије и ДНР и ЛНР

        ________________________________________________________

       ВЛАДИМИР Путин се ноћас обратио нацији. Очекивано: поводом Донбаса и суштинске трансформације односа у троуглу САД-Русија-НАТО.

       Факти објављују сажетак оцена, порука и упозорења председника Руске Федерације:

       „Савремену Украјину је у сваком погледу и у целини створила Русија. Тачније: бољшевичка, комунистичка Русија.

       Тај процес је фактички почео одмах после револуције из 1917-те. Лењин и његови сарадници су то радили грубо према Русији. Тако што су од ње откидали њене историјске територије. Милионе људи, који су тамо живели, ништа нису питали.

       Стаљин је прикључио Украјини неке земље које су претходно припадале Пољској, Мађарској и Румунији.

       Хрушчов је 1954. узео Русији Крим и поклонио га Украјини.

       Ето, тако је настала територија „совјетске Украјине“.

       Желим да обратим посебну пажњу на почетни период стварања СССР. Бољшевици су почели формирање нове државности након Октобарског преврата и грађанског рата.

       За основу су узете Лењинове идеје о праву нација на самоопредељење – до отцепљења.

       Главно питање је: због чега је требало царском руком „хранити“ националнистичке амбиције на периферији империје?

       На први поглед је ово неко безумље, али – само на први поглед. Јер, бољшевици су тих година гледали да по сваку цену задрже власт. По сваку цену!

       Лењински принципи националне политике нису просто – грешка. То је много горе од грешке.

       Данашњу Украјину са пуним правом можемо назвати Украјина „Владимир Иљич Лењин“! Документи ово у потпуности потврђују, као и то да су Донбас напросто угурали у Украјину.

       Тамошњи „захвални“ потомци су пообарали све споменике Лењину. Они то зову – декомунизација. Само, кад је то кренуло – не треба се заустављати на пола пута. Спремни смо да покажемо шта за Украјину значи истинска декомунизација.

       Русија је од 1991-ве до 2013-те на разне начине помогла Украјини са 250 милијарди долара.

       Русија је са Украјином 2011. имала 50 милијарди долара робне размене, а са Европском унијом није имала толико ни 2019-те уочи пандемије.

       Кијев је „дијалог са Русијом“ користио за трговину са западом, за уцењивање претњом зближавања са Русијом“.

Председник ДНР Денис Пушиљин

       Украјинске власти су од свог првог корака у градњи државности одрицале све што нас обједињује.

       Свој „европски цивилизацијски избор“ украјинска олигархија није користила за добро народа већ за легализовање милијарди долара опљачканих од Украјинаца кроз ревносно пружање геополитичких услуга против Русије.

       Украјина није стекла стабилну државност, а избори служе за поделу и прерасподелу својине и власти међу олигархијским клановима.

       Према расположивим подацима, протест на кијевском Мајдану америчка амбасада је помагала са милион долара дневно. Још су десетине милиона долара уплаћиване на рачуне лидера опозиције.

       Ни за спаљене живима учеснике мирног протеста у Одеси нико није одговарао. Нико их и не тражи, али ми знамо њихова имена и учинићемо све да буду изведени пред суд и кажњени.

       Мајдан није Украјину приближио демократији. Напротив, завео је земљу у слепу улицу.

       Украјина је сатерана под спољно управљање које се не остварује само по налозима из западних престоница, него и преко целе мреже страних саветника, НВО и других структура инсталираних у Украјини.

       Та мрежа најдиректније утиче на све у Украјини, на сва кадровска решења, на све гране и нивое власти. Од централне до општинских.

       Све украјинске структуре за борбу против корупције контролише амбасада САД, а она буја као никад раније.

       Украјина није просто економски и политички протекторат, већ – колонија са марионетским режимом. „Власт патриота“ земљу води ка потпуној десуверенизацији.

       Продужава се курс на дерусификацију и принудну асимилацију.

       Нова украјинска национална стратегија у целини посвећена конфронтацији са Русијом и увлачењу у њу страних држава. Њоме се предвиђа и стварање терористичке илегале на Криму и у Донбасу. Чак садржи и „обрисе рата“. Јер, у њој се рачуна на војну подршку међународне заједнице у супротстављању Руској Федерацији.

       То, у суштини, није ништа друго до припрема за војна дејства против наше земље.

       Ако Украјина стекне атомско оружје – ситуација у Европи и свету, а посебно за Русију, измениће се најкардиналније. А она га – посебно уз подршу са Запада и с обзиром на оно што јој је још остало од СССР – може произвести лакше и брже од многих других земаља.

       Ми на ту реалну опасност не можемо не реаговати!

       САД су од 2014-те на наоружавање Украјине потрошиле милијарде долара. А у последње време према Украјини са Запада теку реке оружја.

Председник ЛНР Леонид Пасечник

       Украјинском армијом и системом безбедности руководе страни саветници. Под фирмом честих војних вежби, последњих година се на територији Украјине непрекидно налазе стране трупе. Украјинска армија је фактички интегрисана у НАТО и њоме се може директно управљати из натовских штабова.

       САД и НАТО без зазора освајају Украјину као потенцијални театар војних дејстава. Само прошле године је у војним вежбама у Украјини учествовало више од 23.000 војника.

       За ову годину планирано више од десет војних вежби са НАТО. Очито је то фасада за брзо повећавање бројности формација НАТО у Украјини.

       Ваздушни простор Украјине је потпуно отворен за америчку стратешку и извиђачку авијацију.

       Улазак Украјине у НАТО је директна претња безбедности Русије.

       Када је Бил Клинтон 2000-те био у посети Москви – ово први пут говорим – питао сам га: како би се Америка поставила према уласку Русије у НАТО?

       Нећу откривати све подробности тог разговора, али је Клинтонова реакција била веома суздржана. А како су се Американци реално поставили према тој могућности – показали су њихови кораци који су уследили. Подржали су терористе на Северном Кавказу, ширили НАТО, иступили из споразума од противракетној одбрани...

       Неизбежно је питање: чему све то? У реду, нећете нас за пријатеље, али зашто од нас правите непријатеља?

       Није ствар у нашем политичком систему. Њима напросто не треба самостална и независна велика земља попут Русије. То све објашњава. То је извор америчке политике према Русији.

       По нашим информацијама, ступање Украјине у НАТО је већ решено питање. А са тиме ће вишеструко бити повећан и ризик изненадног удара по Русији. У америчкој стратешкој доктрини допушта се превентивни удар по ракетним комплексима противника. А за САД  и НАТО је противник – Русија.

       Америчка тактичка авијација би из Украјине високопрецизним оружјем могла тући све у Русији до линије Волгоград-Астрахањ-Казањ.

       НАТО радари би из Украјине контролисали ваздушни простор Русије све до Урала.

       Томахавци би од Харкова до Урала стизали за нешто више од пола сата. Хиперсоничне ракете до Москве за око 4 минута. То је већ: нож у грлу, што се каже!

       Русија на све ово не пристаје и никада неће пристати!

       Одбили су сва три наша кључна безбедносна захтева.

       Они имају само један циљ: заустављати развој Русије. Ако немају ништа друго – измишљаће разлоге за све нове санкције. уводиће их напросто зато што – постојимо.

       Само, ми се никад нећемо одрећи свог суверенитета, националних интереса и свог система вредности.

       Русија има пуно право на узвратне мере којима ће осигурати своју безбедност. Тако ћемо и поступати.

       Кијев се спрема за блиц-криг против Донбаса, што је покушавао 2014-те и 2015-те.

       Зато одмах мора бити донето давно сазрело решење – признати суверенитет и независност Доњецке Народне Републике и Луганске Народне Републике.

       Молим Федерално Собрање (парламент) да подржи то решење и да ратификује споразуме о пријатељству и узајамној помоћи између Русије и ДНР и ЛНР.

       Оба документа ћу потписати у најскоријем времену.

       Од оних који су узели (2014-те) и држе власт у Кијеву, тражимо да одмах обуставе војна дејства.

       У супротном, одговорност за наставак крвопролића биће у целини на владајућем режиму Украјине.

      

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари