Путин: Русија може да се брже обрачуна са Западом него што Запад може са Русијом

РАЊЕНИМ ВОЈНИЦИМА: И МИ ЖЕЛИМО МИР ШТО ПРЕ, АЛИ – САМО ПОД НАШИМ УСЛОВИМА

* У болници „Вишњевски“: Немамо жељу да се боримо у недоглед. Али, нећемо одустати од својих позиција. Русија у својим рукама држи стратешку иницијативу у зони Специјалне војне операције

___________________________________________________________________

          РУСИЈА може да се брже обрачуна са Западом него што Запад може да се обрачуна са Русијом, рекао је руски председник Владимир Путин.

          "Није проблем у томе што западне земље помажу нашем противнику. Западне земље су наш противник" - нагласио је.

          У наставку разговора са рањеним војницима и официрима који су на опоравку у болници „Вишњевски“, председник РФ је додатно нагласио и прецизирао:

          „Упркос томе што западне елите имају као задатак од памтивека да се обрачунају са Русијом, ми ћемо се, чини се, брже разрачунати с њима“.

          Додао је да Русија такође жели да се што пре оконча сукоб у Украјини, али је нагласио:

          „Само под нашим условима. Немамо жељу да се боримо у недоглед. Али, нећемо одустати од својих позиција. Русија у својим рукама држи стратешку иницијативу у зони Специјалне војне операције“.

          У наставку је рекао: „Ако имамо у виду резултате 2023-ће године, пресудним се показало то што се ви чврсто држите на фронту и што је данас стратешка иницијатива у нашим рукама, а непријатељ се постепено издувава на бојном пољу“.

          Путин је нагласио да ће Русија наставити да високопрецизним оружјем удара по важним војним циљевима у Украјини:

           „Ми гађамо високопрецизним оружјем по местима где су сконцентрисани украјински војници и страни плаћеници. По војним објектима, пре свега. То су за њих прилично болни ударци. То је оно што ћемо и даље радити".

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари