Путин: Русија ни у ком случају неће Донбас оставити на цедилу

ПРЕДСЕДНИК РФ СА УРЕДНИЦИМА НАЦИОНАЛНИХ МЕДИЈА ИМАО РАЗГОВОР ЗАТВОРЕНОГ ТИПА

* „Достигнућа Русије у различитим областима почињу да иритирају њене потенцијалне противнике. Пример су наша нова оружја и вакцина Спутњик V. Када сам први пут јавно говорио о нашем модерном наоружању, у почетку су се кикотали, тврдећи да су то глупости и измишљотине. Сада су потпуно другачије расположени“

* „Вакцина није наше једино достигнуће. Имамо их много и то почиње да их нервира. Отуда и политика обуздавања која се појачава како Русија постаје јача и стабилнија. Последњих година руски утицај је порастао, а то такође забрињава потенцијалне противнике“

* „Уосталом, најобјективнији показатељ је број заражених на 100 хиљада становника. Ми имамо 12, а они 45“

________________________________________________________

        РУСИЈА ни под којим условима неће Донбас оставити на цедилу, рекао је Владимир Путин за време разговора затвореног типа са уредницима руских медија.

       Притом је оценио да се – и поводом Донбаса – „мора водити рачуна и о огромној одговорности за Русију у целини“.

       Додао је: „Пре него што донесемо било какву одлуку, морамо размислити о последицама сваког нашег корака. Ипак, нећемо напустити Донбас, без обзира на све“.

       Председник РФ је открио да ће Москва мере против страних Интернет-платформи  предузети само у случају непријатељских акција са њихове стране и ако Русија у том моменту буде имала своје „алтернативне платформе“.

       Шеф руске државе истакао је да нема жељу да „вештачки нешто заврће“, па додао:

       „Али, ако уследе какве непријатељске акције према Русији – ни блокирање тих платформи не искључујем. У сваком случају, водићемо рачуна о нашим људима, да им ништа не ускраћујемо – бар до времена када ћемо имати своје алтернативне платформе“.

       Током истог разговора са уредницима националних медија, Путин је рекао и да достигнућа Русије у различитим областима почињу да „иритирају њене потенцијалне противнике“.

       За пример је навео ннајнапредније видове руског наоружања и вакцину „Спутњик V“.

       „Када сам први пут јавно говорио о нашем модерном наоружању, у почетку су се кикотали, тврдећи да су то глупости и измишљотине. Сада су потпуно другачије расположени и траже да се наше ново оружје укључи у преговоре о сузбијању трке у наоружању“.

       Осврнувши се на вакцину, додао је:

       „То није наше једино достигнуће. Имамо их много и то почиње да их нервира. Отуда и политика обуздавања која се појачава како Русија постаје јача и стабилнија. Последњих година руски утицај је порастао, а то такође забрињава потенцијалне противнике“.

       Руски лидер је посебно указао:

       „Мобилизација здравственог система и индустрије омогућила је Русији да се ефикасније бори против коронавируса него Сједињене Државе и Европа. Испоставило се да је мобилизација целокупног здравственог система и индустрије неупоредиво већа код нас него у европским земљама и Сједињеним Државама. Тамо чак постоји нека врста колапса. Уосталом, најобјективнији показатељ је број заражених на 100 хиљада становника. Ми имамо 12 људи, а они 45“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари