Путин: Русија се суочава и са провокацијама против својих медицинских достигнућа

ОЦЕНИО ДА СЕ РАДИ О КЛАСИЧНОЈ И СИСТЕМАТСКОЈ АГРЕСИЈИ

* „Против нас се води циљана информативна кампања са оштрим и неутемељеним оптужбама по бројним питањима. Посеже се чак и за апсурдним и, рекао бих, анегдотским теоријама завере

* "Запад настоји да у Русији изазове унутрашњу нестабилност, да поткопа вредности које уједињују руско друштво и да ослаби Русију и стави је под спољну контролу, што се већ догодило неким земљама на постсовјетском простору"

_______________________________________________________

       У ИНОСТРАНСТВУ се против Русије води циљана информативна кампања, нарочито против њених достигнућа, укључујући и медицину, рекао је Владимир Путин.

       На седници Колегијума Федералне службе безбедности на исту тему је додао:

       "Против нас се води циљана информативна кампања са оштрим и неутемељеним оптужбама по бројним питањима. Посеже се чак и за апсурдним и, рекао бих, анегдотским теоријама завере. Ради се о покушајима да се доведу у питање, на пример, наша најновија  достигнућа у области медицине, у борби против коронавируса“.

       Све је срачунато – нагласио је руски лидер – на заустављање развоја Русије:

       „Спремају се и провокације, покушавају да нам направе проблеме извана - са свих страна. То нема везе са нормалном међународном конкуренцијом. То је класична и систематична агресија“.

       Путин је указао и да су многе земље  веома пријатељски расположене према резултатима Русије у борби против ковид-19 и спремне да са њом сарађују:

       „Схватамо да је глобалне проблеме могуће решити само удруживањем напора. Ипак, суочавамо се са провокацијама и  у тој области“.

       По речима председника РФ, Запад настоји да у Русији изазове унутрашњу нестабилност, да поткопа вредности које уједињују руско друштво и да ослаби Русију и стави је под спољну контролу, што се већ догодило неким земљама на постсовјетском простору:

       „Покушавају да нас спутају  економским и другим санкцијама, да нам блокирају велике међународне пројекте за које, иначе, нисмо заинтересовани само ми, већ и наши партнери, да се директно мешају у наш јавни и политички живот, у демократске процедуре у нашој земља. А за то, наравно, активно се користе алати из арсенала специјалних служби“.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари