Путин студентима: Многе земље живе по туђој памети иако им то не доноси ништа добро

НАЈАВИО ДА ЋЕ НА ОМЛАДИНСКИ ФЕСТИВАЛ У РУСИЈИ ДОЋИ 300.000 МЛАДИХ ИЗ ЗЕМЉЕ И 190 ДРЖАВА

* Својим слушаоцима у калињинградском Балтичком универзитету „Именуел Кант“ посаветовао да се држе максиме великог филозофа „Имај храбрости да користиш свој ум“ и указао: „Знање је постало део економског раста, део повећања одбрамбених способности земље, очувања државности, наших традиција и самих етничких група Руске Федерације. Од степена образованости народа зависи успех и будућност државе“

_______________________________________________________________

         РУСКИ председник Владимир Путин разговарао је у Калињинграду са студентима тамошњег Балтичког федералног универзитета “Имануел Кант“.

         Рекао им је да се Русија активно развија, а да је свет у фази фундаменталних промена. Ппојаснио да не мисли само на политичку сферу, светски поредак и мултиполарност, већ и на технолошке промене и технолошку револуцију.

         „Да бисте се осећали као пуноправни учесник у тим процесу, потребно је да добро учите, да не жалите време и труд - да бисте увек били на врхунцу актуелних дешавања“, поручио им је.

         Посебно је нагласио да је „знање постало део економског раста, део повећања одбрамбених способности земље, очувања државности, наших традиција и самих етничких група Руске Федерације“. Додао је:

         „Од степена образованости народа зависи успех и будућност државе“.

         Замољен да прокоментарише Кантове речи „Имајте храбрости да користите сопствени ум“, Путин је указао:

         „Држава мора да живи по својој памети, мора да се руководи својим националним интересима. То уопште не значи да смо хтели да пљујемо по интересима других. Мени се посебно свиђа овај превод Кантове изреке „Знај да користиш свој ум.“ Тежите томе. У неким земљама, међу којима има и наших суседа, Кантова изрека је заборављена. Многи живе по туђој памети. То им неће донети ништа добро. И не доноси".

          Путин је најавио да ће на омладински фестивал у Калињинграду из Русије и још 190 земаља доћи око 300.000 младих.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари