Путин: Тешко је замислити да вештачка интелигенција може имати душу

ЗАТРАЖИО ДА У РУСИЈИ БУДУ УЛКОЊЕНЕ СВЕ БАРИЈЕРЕ ВЕШТАЧКОЈ ИНТЕЛИГЕНЦИЈИ КОЈА ЋЕ СЛУЖИТИ ЉУДИМА

* Младим учесницима међународне конференције Artificial Intelligence Journey 2021 поручио: „Деца у породици и у школи морају да науче оне веома меке вештине које су њихови родитељи, баке и деке стекли у комуникацији са вршњацима, када су учили да се друже, помажу једни другима и савладавају неуспехе, да формирају сложне тимове, смишљају различите игре, да реализују замисли и заједничке пројекте“

____________________________________________________________

         ТЕШКО је замислити да вештачка интелигенција има душу јер само људско окружење и атмосфера у породици и школи могу да формирају лидера у области вештачке интелигенције, изјавио је Владимир Путин.

       Председник РФ је наступио на међународној конференцији о вештачкој интелигенцији Artificial Intelligence Journey 2021  на којој је још рекао:

       „Тешко је замислити вештачку интелигенцију која је у стању да саосећа, која има душу, што би се рекло. Сви смо свесни да револуционарна решења креирају и примењују људи. Да бисте били лидери у области вештачке интелигенције, парадоксално, потребна вам је људска средина, атмосфера, атмосфера у породици, где родитељи увек преносе на своју децу најважније моралне вредности. Веома је важна,  наравно, и атмосфера у школи“.

       Руски лидер је посебно указао да деца управо у породици и у школи морају да науче „оне веома меке вештине које су њихови родитељи, баке и деке стекли у комуникацији са вршњацима, када су учили да се друже, помажу једни другима и савладавају неуспехе, да формирају сложне тимове, смишљају различите игре, да реализују замисли и заједничке пројекте“.

       Путин је позвао да у Русији буду уклоњене све баријера развоју вештачке интелигенције. Али и упозорио:

       „Крајње је важно да револуционарна решења у сфери вештачке интелигенције, која ће отварати заиста бескрајне могућности, не буду на штету људи већ за њихово добро, да помажу у спасавању планете и обезбеђивању њеног одрживог развоја“.

       Председник Русије тражи да његова земља постане један од лидера у коришћењу технолошких потенцијала.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари