Путин у интервјуу Карлсону: Запад почиње да схвата да не може стратешки поразити Русију

РУСИЈА ИМА ХИПЕРСОНИЧНЕ УДАРНЕ СИСТЕМЕ  ИНТЕРКОНТИНЕНТАЛНОГ ДОМЕТА И ИСПРЕД ЈЕ ДРУГИХ ЗЕМАЉА

* „Ако је дошло до те спознаје, размислите шта даље. Русија спремна за дијалог. Свет ће се променити без обзира на то како се догађаји у Украјини заврше“

* „Западне земље се више плаше јаке Кине него Русије. У Кини живи 1,5 милијарди људи, док их у Руској Федерацији има 150 милиона. Кинеска економија се и даље убрзано развија. Бизмарк је сматрао да је главна ствар потенцијал, а да Кина има веома велики потенцијал јер је прва економија у свету по паритету куповне моћи и економском обиму“

* На Такерово питање "ко је дигао у ваздух гасовод Северни ток?", Путин је прво шаљиво рекао: "Ви, наравно". Карлсон је узвратио да је у дану када се догодила експлозија "био заузет" и да ништа није дизао у ваздух. Путин се надовезао речима: "Ви можда и имате алиби, али га нема ЦИА. Осим тога, не треба трагати само за одговором ко је био заинтересован за ту диверзију, него - и ко је био у стању да је изведе"

* „Уверен сам да ће доћи до поновног уједињења народа Русије и Украјине. На Западу постоји мишљење да су борбе заувек одвојиле један део руског народа од другог. Не. Поновно окупљање ће се десити. Више пута сам Бајдену говорио да САД праве грешку историјских размера подржавајући процесе у Украјини и одбацујући Русију“

* „Коришћење долара у спољнополитичким борбама је једна од најтежих стратешких грешака политичког руководства Сједињених Држава. Вашингтон долар користи као своје главно оружје за одржавање моћи САД у свету. Међутим, чим је политичко руководство САД одлучило да користи долар као инструмент политичке борбе, задало је ударац америчкој моћи“

________________________________________________________________

          РУСКИ председник Владимир Путин рекао је у интервјуу познатом америчком тв-новинару и коментатору Такеру Карлсону да су западне државе почеле да схватају да је немогуће нанети стратешки пораз Русији.

          Према његовим речима, Запад је дуго викао о потреби стратешког пораза Русије, пораза на бојном пољу.

          Али сада, очигледно, долази спознаја да то није лако урадити, ако је уопште могуће“, рекао је Путин.

          Он је навео и да је, по његовом мишљењу, победити Русију по дефиницији немогуће.

          Додао је: „Ако је дошло до те спознаје, сада размислите шта даље. Русија спремна за дијалог. Свет ће се променити без обзира на то како се догађаји у Украјини заврше“.

          Нагласио је да и амерички стручњаци у својим чланцима примећују да се позиција САД у свету постепено мења:

          „А то пишу људи који нису антиамериканци. Они једноставно прате трендове развоја у свету“.

          На Такерово питање "ко је дигао у ваздух гасовод Северни ток?", Путин је прво шаљиво рекао: "Ви, наравно".

          Карлсон је узвратио да је у дану када се догодила експлозија "био заузет" и да ништа није дизао у ваздух. Путин се надовезао речима:

          "Ви можда и имате алиби, али га нема ЦИА. Осим тога, не треба трагати само за одговором ко је био заинтересован за ту диверзију, него - и ко је био у стању да је изведе".

          Оценио је да се западне земље више плаше јаке Кине него Русије, нагласивши да у Кини живи 1,5 милијарди људи, док их у Руској Федерацији има 150 милиона.

          Додао је да се кинеска економија и даље убрзано развија и подсетио на речи Ота фон Бизмарка да је главна ствар потенцијал, а да Кина има веома велики потенцијал јер је прва економија у свету по паритету куповне моћи и економском обиму.

          Нагласио је да на Западу говоре да је Хитлер већ 80 година мртав, али да то није све;

          "Живо је његово дело, као и неки људи који су убијали Јевреје, Русе и Пољаке. Једном од њих је актуелни председник Украјине аплаудирао недавно у Канади. Ми у специјалној операцији још нисмо достигли постављене циљеве јер један од њих - денацификација".

          Путин је признао да је уверен да ће доћи до поновног уједињења народа Русије и Украјине:

          „На Западу постоји мишљење да су борбе заувек одвојиле један део руског народа од другог. Не. Поновно окупљање ће се десити“.

          Карлсону је открио и да је упозорио америчког колегу Џоа Бајдена пре почетка специјалне операције на опасност ако Вашингтон подржи процесе који су се одиграли у Украјини.

          Не улазећи у детаље разговора са Бајденом, навео је да му је више пута говорио да САД праве велику грешку историјских размера подржавајући процесе у Украјини и одбацујући Русију.

          За илустрацију је навео да су се Москва и Кијев током преговора у Цариграду били договорили да се неонацизам неће гајити у Украјини и да ће бити законски забрањен. Да су ти преговори били скоро завршени, а да је Кијев све одбацио чим су се руске трупе повукле из околине Кијева.

          У овом контгексту је констатовао: "Запад ће увек подржавати све који су против Русије".

          Говорећи и војном потенцијалу своје земље, рекао је Русија наставља да унапређује хиперсоничне ударне системе:

          „Створили смо хиперсоничне системе интерконтиненталног домета и настављамо да их развијамо. Русија је тренутно испред свих других земаља у у области хиперсоничних ударних система“.

          Путин је у интервјуу Карлсону употребу долара у спољнополитичким борбама оквалификовао као грешку америчког руководства:

          „То је једна од најтежих стратешких грешака политичког руководства Сједињених Држава. Вашингтон долар користи као своје главно оружје за одржавање моћи САД у свету. Међутим, чим је политичко руководство САД одлучило да користи долар као инструмент политичке борбе, задало је ударац америчкој моћи“.

          Црноморски регион, који је Русија стекла за време Катарине Велике, никада није имао никакве историјске везе са Украјином – указао је Путин.

          Подсетио је и да су током формирања Совјетског Савеза бољшевици створили Совјетску Украјину, која дотад није постојала, а да је Владимир Лењин инсистирао да републике имају право да се отцепе од СССР.

          Посебно је нагласио да је цео југоисток Украјине увек био проруски оријентисан јер су то руске историјске територије

          Карлсону је открио да никада није понудио мађарском премијеру Виктору Орабну да врати део украјинске територије:

          „Никад то нисам рекао. Никада”, рекао је, одговарајући на питање новинара да ли је Орбану рекао да може да поврати неке од „мађарских историјских земаља“.

          Путин је додао да зна да Мађари који живе у Украјини „желе да се врате у своју историјску домовину“.

          Он је актуелну власт у Украјини дефектном и наставио:

          „Русија није могла да остане пасивна у ситуацији са Донбасом. Како смо могли да не покажемо забринутост због онога што се дешава? Са наше стране то би била злочиначко нечињење“.

           Путин је Карлсону рекао и да руски народ више размишља о вечним и моралним вредностима, а да је западна култура прагматичнија.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари