Путин: Запад је пустио духа из боце - Запад је започео рат, а ми користимо силу да то зауставимо

ПРЕДСЕДНИК РФ СЕ ОБРАТИО ФЕДЕРАЛНОЈ СКУПШТИНИ – ГОВОРИО О СПЕЦИЈАЛНОЈ ОПЕРАЦИЈИ И СУДАРУ СА ЗАПАДОМ

* Ово је прекретничко време за нашу земљу и период кардиналних промена широм света, али ћемо корак по корак, брижљиво и доследно - решити и задатке које смо себи поставили са специјалном војном операцијом... Што кијевском режиму буду давали далекометније топове – то ћемо морати да их даље одбацимо

* Запад је 1930-их година прошлог века заправо отворио пут нацистима ка власти у Немачкој. А у наше време са Запада покушавају да од Украјине направе анти-Русију... Њихов антируски пројекат је, у ствари, део реваншистичке политике према нашој земљи

* Ниједна земља на свету нема толико база у иностранству као Сједињене Државе. Имају стотине база широм света – цела планета је посута њима. У ратовима које су Сједињене Државе покренуле широм света, погинуло је више од 900 хиљада људи

* Јесте ли чули да се сада на Западу прича о родно неутралном Богу? Мало људи на Западу схвата да су их водили и воде у духовну катастрофу. Тамошње елите полуделе. То више није излечиво. А ми имамо обавезу да заштитимо своју децу. И, урадићемо то!

_______________________________________________________

         СВИ знамо да је ово тешко, прекретничко време за нашу земљу. Период кардиналних промена широм света, које одређују будућност наше земље и народа. А ми ћемо корак по корак, брижљиво и доследно решавати задатке који стоје пред нама. Тако ћемо - корак по корак, брижљиво и доследно - решити и задатке које смо себи поставили са специјалном војном операцијом.

         Ово је рекао Владимир Путин током обраћања Федералној скупштини Руске Федерације. Следе највжније поруке из овог наступа руског лидера:

         Донбас се од 2014. бори за своје право да живи и говори на матерњем језику. Веровао је и очекивао да ће му Русија прискочити у помоћ. Дали смо све од себе да проблем решимо мирним путем. Али, спремао се другачији сценарио иза наших леђа.

Америчко наоружање за кијевски режим

         Запад је 1930-их година прошлог века заправо отворио пут нацистима ка власти у Немачкој. А у наше време са Запада покушавају да од Украјине направе анти-Русију. Овај пројекат датира из 19. века. Дакле, нема ту ништа ново.

         Запад је форсирао тај свој пројекат подржавајући антиуставни државни удар у Украјини.

         Ознаке СС формација су посебно популарне у Оружаним снагама Украјине и Националне гарде Украјине. Изненађујуће је што то на Западу нико од владајућих не примећује. А зашто? Зато што су спремни да било кога искористе за своју борбу против Русије.

         Њихов антируски пројекат је, у ствари, део реваншистичке политике према нашој земљи.

         Они су били ти који су пустили духа из боце.

         Ми нисмо у рату са народом Украјине – рекао сам ово већ много пута.

         Народ Украјине је , у ствари, постао талац кијевског режима. О људима нико није размишљао, припремани су за кланицу, а на крају су претворени у потрошни материјал. Тужно је то рећи, али је истинито.

Дивљање неонациста у Кијеву

         Одговорност за ескалацију сукоба и губитке, у ствари, сносе западне владе и, наравно, актуелни кијевски режим, за њега је украјински народ - туђин.

         Што више далекометних топова буде испоручено Украјини, то ћемо даље морати да одбацимо претњу од наших граница. У ствари, они желе да локални сукоб преведу у глобални.

         Ми то управо тако схватамо.

         Западни људи су постали симбол тоталних, непринципијелних лажи. Ми бранимо не само свој став, устали смо и против поделе на цивилизоване земље и „остале“.

         Били смо отворени, искрено смо разговарали са Западом.

         Ниједна земља на свету нема толико база у иностранству као Сједињене Државе. Имају стотине база широм света – цела планета је посута њима.

         САД су једнострано развргле темељне споразуме који су одржавали светски мир.

         У ратовима које су Сједињене Државе покренуле широм света, погинуло је више од 900 хиљада људи.

         Ми смо у децембру 2021. САД и НАТО званично послали предлог споразума о безбедности. Али, добили смо директну одбијеницу. Тада је постало јасно да је зелено светло за агресивне акције дато и да они неће стати. Претња је отад само нарастала.

Руска артиљерија на донбаском фронту

         Они су започели рат. Ми користимо силу да то зауставимо. Ми штитимо своје животе. Ми штитимо свој дом. А циљ Запада је неограничена моћ.

         За Запад су у игри трилиони долара и могућност да наставе пљачкање читавих нација. Са приграбљеним правом да дискредитују њихове лидере.

         За помоћ најсиромашнијим државама света издвојено је око 60 милијарди долара, а Украјини 150 милијарди.

         „Где су све оне приче о борби против сиромаштва, о одрживом развоју, о животној средини, где је све то нестало?

         На конференцији у Минхену ређале су се бескрајне оптужбе на рачун Русије да би пажњу својих народа скренули са онога што су сами починили.

         Јесте ли чули да се сада на Западу прича о родно неутралном Богу?

          Мало људи на Западу схвата да су их водили и воде у духовну катастрофу. Тамошње елите полуделе. То више није излечиво. А ми имамо обавезу да заштитимо своју децу. И, урадићемо то!


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари