Путин: Запад није успео да реализује свој економски блиц-криг против Русије - ни пета колона му неће помоћи

НАГЛАСИО: САДА ЈЕ ЦЕО СВЕТ СВЕДОК КРАЈА ЗАПАДНЕ ДОМИНАЦИЈЕ

* „Запад би увео санкције Москви и да није било Украјине. Тражио је само разлог и изговор за то. Политика обуздавања и слабљења Русије, укључујући економску изолацију и блокаду, то је свесна дугорочна стратегија“

* „Запад покушава да поцепа руско друштво, ослањајући се на такозвану пету колону, на националне издајнике, на оне који зарађују овде код нас, али тамо живе. Не само у географском смислу те речи, већ припадају тамо и по својим мислима, по својој ропској свести“

* „Украјина, подстакнута Сједињеним Државама и низом западних земаља, намерно се припремала за војни сценарио, крвави масакр и етничко чишћење у Донбасу. Масовни напад на Донбас, а потом и на Крим

__________________________________________________________

       ЗАПАД није успео да реализује „економски блицкриг“ против Русије и сада је цео свет сведок краја западне доминације у политици и економији - изјавио Владимир Путин.

       Притом је указао: „Запад би увео санкције Москви и да није било Украјине. Тражио је само разлог и изговор за то. Политика обуздавања и слабљења Русије, укључујући економску изолацију и блокаду, то је свесна дугорочна стратегија. Истовремено, Запад више не крије да покушава да удари на сваку породицу, на сваког грађанина Русије“.

       Руски лидер је оценио: „Санкције су погодиле и сам Запад, укључујући подривање његовог кредибилитета. Замрзнувши руске девизне резерве, САД и Европска унија су прогласиле прави дефолт пред Москвом. Сада сви у свету знају да и њихове девизне резерве једноставно могу бити покрадене. Њихови поступци су лекција и за руски бизнис да нема ништа поузданије од улагања у сопствену земљу“.

       Председник РФ је посебно упозорио сународнике:

       „Запад покушава да поцепа руско друштво, ослањајући се на такозвану пету колону, на националне издајнике, на оне који зарађују овде код нас, али тамо живе. Не само у географском смислу те речи, већ припадају тамо и по својим мислима, по својој ропској свести“.

       „Уопште не осуђујем – додао је - оне који имају виле у Мајамију или на Француској ривијери, који не могу без фоа грас, острига или такозваних гендерних слобода. То је за њих  знак припадања вишој касти", „вишој раси". Такви људи су спремни да продају сопствену мајку, само да им буде дозвољено да седе у ходницима тевише касте, Али, такви заборављају да су они тој класи потребни само као потрошни материјал преко којег наносе максималну штету нашем народу“.

       - Руски народ ће увек – нагласио је Путин – бити у стању да разликује праве патриоте од олоша и издајника и да ове друге једноставно испљуне као мушицу која случајно улети у уста“.

       - Многе земље су се – рекао је – већ помириле да живе погнутих леђа и да сервилно прихватају све одлуке свог суверена, али Русија никада неће бити у тако јадном и пониженом стању. Борба коју водимо је борба за наш суверенитет, за будућност наше земље и наше деце. Борићемо се за право да будемо и останемо Русија“.

       Руски лидер је истакао да догађаји који су у току повлаче црту испод глобалне доминације западних земаља и у политици и у економији:

       „Руска привреда ће се дефинитивно прилагодити новим реалностима. Наравно, нове то ће захтевати дубоке структурне промене у нашој економији које, нећу да кријем, неће бити лаке, јер ће довести до привременог повећања и инфлације и незапослености“.

       Кијевске власти су, наставио је Путин, биле почеле практичну реализацију планова за улазак у НАТО. Штавише, изјављивале су да намеравају да сада створе сопствено нуклеарно оружје и своје ракете-носаче.

       Откривајући ово, Путин је подсетио да су Украјина и њени покровитељи из САД и НАТО и поновљена упозорења да такав развој догађаја представља директну претњу безбедности Русије одбацили са разметљивим и циничним презиром.

       Тиме су све дипломатске могућности – истакао је руски лидер - биле потпуно исцрпљене:

       „Украјина, подстакнута Сједињеним Државама и низом западних земаља, намерно се припремала за војни сценарио, крвави масакр и етничко чишћење у Донбасу. Масовни напад на Донбас, а потом и на Крим, били су само питање времена. Наше Оружане снаге су осујетиле те планове“.

       У наставку је рекао: „Више се није могло толерисати дуготрајно изругивање становницима Донбаса. Да би окончала геноцид, Русија је признала народне републике Донбаса, закључила са њима уговоре о пријатељству и узајамној помоћи. На основу тих споразума републике су се обратиле нашој земљи за војну помоћ у одбијању агресије. А ми смо ту помоћ пружили – једноставно нисмо могли, нисмо имали право да поступимо другачије“.

       Путин је посебно објаснио због чега Москва није помогла ДНР и ЛНР:

       „Да наше трупе делују само на територији народних република, помогле би им да ослободе своју земљу, али то не би донело коначно решење, не би био обезбеђен мир и не би била елиминисала претњу у корену. Ни за Русију . Напротив, била би постављена нова линија фронта око Донбаса и дуж његових граница, гранатирање и провокације би се наставили. Односно, оружани сукоб би се бескрајно развлачио, подстакнут реваншистичком хистеријом кијевског режима, а војна инфраструктура НАТО у Украјини била би распоређена још брже и агресивније. Били бисмо суочени са чињеницом да је офанзивно оружје Алијансе већ на нашим границама“.

       Председник РФ је оценио:

       „Данас цела планета мора да плати за амбиције Запада, за његове покушаје да на сваки начин задржи своју доминацију. Разумемо какав ресурс има империја лажи, али је и даље немоћна против истине и правде. Русија ће своју позицију доследно износити пред читав свет. А наш став је искрен и отворен и све више људи га чује, разуме и дели“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари